Sõjapõgenikel aidatakse kohaneda siinse igapäevaeluga

Urmas Glase
Copy
Esimesed Ukraina perekonnad, kes järvalaste abikonvoiga põlema pommitatud Zaporižžja tuumajaama külje alt pärast pühapäeva keskööd Paidesse jõudsid, otsustasid jääda siia pikemaks.
Esimesed Ukraina perekonnad, kes järvalaste abikonvoiga põlema pommitatud Zaporižžja tuumajaama külje alt pärast pühapäeva keskööd Paidesse jõudsid, otsustasid jääda siia pikemaks. Foto: Tiit Reinberg

Eile keskpäeval vormistasid Paidesse jääda otsustanud Ukraina sõjapõgenikud Eestisse elamisloa saamiseks dokumente, mis võimaldab neil astuda sammu lähemale siinses ühiskonnas iseseisvalt hakkamasaamisele, minna tööle, panna lapsi kooli või lasteaeda ja saada vajadusel sotsiaalabi.

Põgenikke võõrustava Paide kunstikooli direktor Anneli Suits ütles, et nädala esimestel päevadel saadeti parimate soovidega teele need Järvamaa evakuatsioonikolonniga saabunud inimesed, kes soovisid jõuda sugulaste või tuttavate juurde Tallinna­ või Tartusse.

Paidesse otsustas jääda kolmest naisest ja kuuest lapsest koosnev seltskond sugulasi ja kui kõik laabub, liitub nendega praegu Varssavisse välja jõudnud sõbranna pere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles