Paanika mõju jõudis ka Järvamaa poeriiulitele

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide Selveri kategooriajuht Mari-Liis Laul (vasakul) ja juhataja Kristi Nõmm tulid kontorist appi kaupluse kuivaineriiuleid täitma, sest need tühjenevad viimasel ajal tavapäraset kiiremini.
Paide Selveri kategooriajuht Mari-Liis Laul (vasakul) ja juhataja Kristi Nõmm tulid kontorist appi kaupluse kuivaineriiuleid täitma, sest need tühjenevad viimasel ajal tavapäraset kiiremini. Foto: Anne Põder

Viimati kogesime koroonaaja alguses, kuidas kauplustest said otsa tualettpaberid ja kuivained, nüüd oleme jälle olukorras, kus tikutulega tuleb poest taga ajada soola, äädikat, soodat, tatart, kaerahelbeid, hirssi ja isegi suhkrut. Vallandunud ostupaanika paneb kaupmehed raskesse olukorda, sest kaupa ladudes küll on, kuid selle tavapärasest sagedasem tellimine ja väljapanek võtavad aega ning vahepeal tühjaks jäänud riiulid õhutavad ostupaanikat veelgi.

Teisipäeval Paide Rimis tühje kuivaineriiuleid vaadanud Larissa viitas käega riiulitele ja ütles vene keeles, et kui pommitama hakatakse, pole neid kaupu kellelegi tarvis ning kokku osta on mõttetu. Tema jutu mõte oli, et sõja pärast ei peaks keegi toitu arutult kokku ostma, sest siis tuleb jalgadele valu anda ja pommide eest põgeneda. Kindlasti pole tatar ja kaerahelbed need asjad, mida kohvrisse või seljakotti pakitaks.

Rimi kaubandusketi kauplustes oli nädala algul otsas sool, äädikas, sooda ja suur osa kuivainetest. Üksnes pastatooteid ja riisi oli valikus küllaldaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles