60 aastat abielu – õnnelik juhus või raske töö?

Hedi Aimsalu
Copy
Uno ja Vilme Aan on veendunud, et abielu hoiab koos teotahe, abivalmidus, hea süda, üksteisest lugupidamine, positiivne ellusuhtumine ja eelkõige suhtlemine. Kindlasti mängib terves suhtes suurt rolli ka armastus ja oma osa on ka saatusel.
Uno ja Vilme Aan on veendunud, et abielu hoiab koos teotahe, abivalmidus, hea süda, üksteisest lugupidamine, positiivne ellusuhtumine ja eelkõige suhtlemine. Kindlasti mängib terves suhtes suurt rolli ka armastus ja oma osa on ka saatusel. Foto: Erakogu

Viimase aja moeröögatus on lahutus. Selle moega ei kavatse aga kaasa minna Uno (85) ja Vilme (82) Aan, kes on abielus olnud juba 60 aastat. Nende armastuse viljadeks on kaks last, viis lapselast ja üks lapselapselaps. Kuidas nad teineteist leidsid ja mis ime neid koos hoiab? Selle müsteeriumi lahendamiseks tuleb ajamasinaga rännata tagasi aastasse 1959.

1959. aasta suvel kihutab Uno Türilt Koeru kultuurimajja peole. Ta jääb hiljaks, kohale jõudes on 30kopikalised piletid juba otsas, alles ainult 60kopikalised. «Laske mind sisse, ma võin selle 60 ka anda!» ütleb Uno.

Pilet käes, seab Uno sammud saali, kus pidu on juba täies hoos. Temast möödub kaunis neiu, keda Uno esialgu ei märka. Järsku pöörab ta ukse pealt tagasi ja silmab esimest korda Vilmet. Sel korral jääb asi sinnapaika, sest teine tütarlaps on juba silmapiiril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles