Noored kergejõustiklased võitsid Balti karika

Kuido Saarpuu
Copy
Koerust pärit kuulitõukaja Andri Matrov oli võidukas ka Balti karika võistlusel Lätis. Esikoht küll tuli, kuid loodetud tulemus mitte.
Koerust pärit kuulitõukaja Andri Matrov oli võidukas ka Balti karika võistlusel Lätis. Esikoht küll tuli, kuid loodetud tulemus mitte. Foto: Guntis Bērziņš

Valmieras lõppesid U18 ja U20 vanuseklassi Balti võistkondlikud meistrivõistlused, kust Eesti koondis tuli tagasi võidukarikatega.

U18 vanusklassi Eesti koondis tuli 224 punktiga ülekaalukalt esimeseks, Läti sai 160 punktiga teise koha, kolmas koht läks 141 punktiga Leedule.

U20 vanuseklassi üldvõit tuli Eestile 198 ja teine koht Lätile 186 punktiga, kolmandaks jäi Leedu 149 punktiga.

Nende võistluste parima tulemuse tegi 17aastane Karmen Bruus, kes ületas kõrgushüppes 1.91 meetrit. Sellega parandas ta juba kolmandat nädalat järjest oma isiklikku rekordit ja U18 vanuseklassi Eesti rekordit. Ühtlasi tähistab see tulemus ka U20 vanuseklassi Eesti rekordit ja U23 vanuseklassi Eesti siserekordi kordamist.

4 × 400 meetri segateatejooksus püstitas U18 vanuseklassi võistkond uue U18, U20 ja U23 vanuseklassi Eesti siserekordi ajaga 3.38,57. Võistkonda kuulusid Anette Pets, Livia Filipozzi, Robert Kompus ja Romet Kivi.

Järvamaalt olid U18 klassis võistlustules Mehis Meesaak ja Andreas Kase KJKst Järvala ning U20 klassis Andris Matrov Audentese SKst. Matrov tuli U20 klassi kuulitõukes 17.03ga esimesele kohale.

Andri Matrov ütles, et kuigi ta ei saanud soovitud tulemust, läks võistlus hästi. «Sellegipoolest oli tore, tulime ju U18 ja U20 vanuseklassis Balti meistriks,» sõnas ta.

Matrovi talvehooaja parimaks tulemuseks jäi 17.10 meetrit, kuid eesmärk oleks olnud täita MMi norm, mis on 18.20 meetrit.

Meesaak oli sama vanuseklassi kolmikhüppes 12.65 meetriga samuti neljas.

Andreas Kase sõnas, et see oli tal esimene kord Eestit esindada. «Lootsin juba eelmisel suvel koondisse saada, aga siis kahjuks ei pääsenud,» lisas ta.

60 meetris ei teinud Kase enda hinnangul head starti ja jooksis välja aja 7,22. «Kaks tundi pärast 60 meetrit oli teatejooks, ma olin kolmas vahetus. Teatejooksus Läti ja Leedu võistkond diskvalifitseeriti, sest Läti võistkond pillas teatepulga maha ja Leedu võistkond tegi teatevahetust lubatud alast väljaspool,» lausus ta. «Teisel päeval mul alasid ei olnud ja sain lihtsalt võistlust jälgida. Kokkuvõtteks oli see uus ja lahe kogemus esindada Eestit võistlustel ja sain esimese Balti matši kuldmedali.»

Mehis Meesaak sõnas, et võistluste tase oli tugev ja ta andis endast parima. «Arvan, et tulemus ei jäänud vormi taha, kuna tundsin ennast hästi ja tugevalt. Tulemus jäi pigem tehnika taha. Kokkuvõttes läks normaalselt,» lausus ta.

Kõiki võistluste tulemusi näeb Läti kergejõustikuliidu kodulehelt.

Sel nädalavahetusel on Leedus Šiauliais U18 ja U20 vanuseklassi talvised mitmevõistluste võistkondlikud Balti meistrivõistlused.

26. märtsil selguvad Tartus võistlussarja «TV 10 olümpiastarti» kolmanda osavõistluse tublimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles