Võlgnik tasus vallavalitsusele tosin aastat vana arve

Järva Teataja
Copy
Foto: Margus Ansu

Järva Vallavalitsus saatis märtsikuu algul välja võlateated. Võlgnevusi 28. veebruari seisuga oli kokku ligi 110 000 eurot, mida valla finantsjuhi Aime Roosioja sõnul on väga palju.

Roosioja alustas kordusarvete väljasaatmisega 1. märtsil ja osad võlglased tasusid kohe ka arved. „Näiteks 7. märtsil saatsin välja meeldetuletuse ja 8. märtsi hommikuks oli see 300 eurone võlg tasutud. Muide – see oli üleval 2010. aastast! Võlad tulid eelmistest valdadest Järva valda üle ja kui e-posti aadress on sama, saadame meeldetuletused ka neile," rõhutas Roosioja.

Meeldetuletuskirjad saadetakse välja võlglastele, kelle võlgnevus on üle kümne euro või siis tasumata vähemalt kaks kuud. Maksetähtaeg on kas 14., 17. või 21. märts vastavalt meeldetuletuse saatmise kuupäevale.

Nende võlgnike suhtes, kes kirjadele ei reageeri või ei tasu võlgnevust, algatab vallavalitsus maksekäsu kiirmenetluse. See aga tähendab, et võlgnik peab võla väljamõistmisel tasuma lisaks võlale ka 65 eurot riigilõivu ja 20 eurot menetluskulusid. Juhul, kui võlgnik ka siis võlga ei tasu, annab vallavalitsus kuu aja jooksul nõude üle kohtutäiturile. See aga suurendab võlgniku kulusid veelgi, kuna kohtutäiturid võtavad oma töö eest samuti tasu. Näiteks 100 eurone võlg võib niimoodi kasvada 226 eurole.

Maksekäsu kiirmenetlusse annab vallavalitsus võlgnikud alles siis, kui muud mõjutusvahendid ei ole tulemusi andnud. Juhul, kui on juhtunud midagi ootamatut ning ei ole võimalik arveid tasuda, tuleks abi saamiseks pöörduda vallavalitsuse sotsiaalosakonda.

Juhul, kui teil tekib Järva vallavalitsuse ees võlgnevus (lasteaia kohamaksud, toidurahad vmt, üürid, rendid), siis tasub alati teile saadetud võlateatele vastata ning anda teada, millal oma võla tasute.

Kontakt, kelle poole võlgnevuse tekkimisel ja lahenduste otsimisel pöörduda on aime.roosioja@jarva.ee, telefon 5344 7843.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles