Ukrainat saab toetada ka tantsides

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Alyona Tinyakova tahab inimeste muremõtted rõõmsa tantsuga kasvõi mõnekski hetkeks hajutada.
Alyona Tinyakova tahab inimeste muremõtted rõõmsa tantsuga kasvõi mõnekski hetkeks hajutada. Foto: Dmitri Kotjuh
  • Kavast leaib ka Ulkraina tantse
  • Kollase ja sinisega rõivad on soovitatavad

Kaks Ukrainaga vereliini pidi seotud Zumba treenerit, Nino Feštšin ja Alyona Tinyakova, korraldavad täna Paide E-Piima spordihallis heategevusliku tantsupäeva «Tantsivad kõik», mille tulu annetavad MTÜle Mondo.

Nino Feštšin ütles, et peab ennast poolukrainlaseks ja tunneb Ukraina rahvale väga kaasa. Nii nagu paljud teised eestimaalased, tahab ka tema kuidagi aidata ning miks mitte teha seda tantsu kaudu. «Tantsupäeva eesmärk on viia osalejad poolteiseks tunniks telerite ja muude uudiste lainelt positiivsuse ja hea tuju lainele. Samas saab parema enesetunde ja ennastunustava tantsu kaudu aidata ka Ukraina rahvast,» lausus ta.

Feštšin lisas, et kuigi Zumba treeningud on tuntud Ladina-Ameerika tantsurütmide poolest, siis seekord pikivad nad kavasse ka Ukraina repertuaari ja rahvuslikke tantse. «Teeme seda selleks, et tutvustada eestimaalastele rohkem Ukrainat ja ukrainlaste traditsioone ning anda edasi sõnumit, et tants seob inimesi, ükskõik kus nad ka ei elaks,» selgitas ta.

Ukraina juurtega Alyona Tinyakova lisas, et kogu tantsupäeva osalusest saadava tulu annetavad nad mittetulundusühingule Mondo, kes tegeleb praegu Ukraina sõjas kannatanute ja põgenike abistamisega. «Kes mingil põhjusel ei saa osaleda või tunneb, et tahab rohkem panustada, siis seda saab teha, kui poetada raha spordihalli administraatori laualt leitavasse annetuskasti,» ütles ta.

Tinyakova soovitas tantsupäevale tulijatel kanda Ukraina lipuvärvides rõivaid. «Sinised ja kollased riided pole kohustuslikud, aga kui neid treeningriiete seas peaks leiduma, siis miks mitte neid Ukraina auks seekord kanda,» lausus ta. Austust saab avaldada ka Ukraina lipuvärvides rinnapaela või kaasavõetud lipukesega. «Sümboolikast olulisem on hea tuju ja siiras soov tantsida,» märkis ta.

Tantsupäev E-Piima spordihallis algab kell 12 ja kestab poolteist tundi. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles