Türil kuulutatakse peatselt kevadet

Järva Teataja
Copy
Kevade kuulutab ka tänavu alanuks Murumoor muruniidukit käivitades.
Kevade kuulutab ka tänavu alanuks Murumoor muruniidukit käivitades. Foto: Dmitri Kotjuh

Tänavu tuleb kevad veidi teisiti, jõudes kohale 20. märtsil kell 17.33. Eelmise aastaga võrreldes on teisiti see, et koroonapiirangud on leevenenud sedavõrd, et kevadet võivad julgelt tervitama tulla kõik soovijad. «Jah, sel korral võivad inimesed kohale tulla,» kinnitas Türi kultuurikeskuse direktor ja kevadpealinna toimkonna liige Ülle Välimäe.

Kuigi tähtsa päevani on jäänud paar nädalat, on kevadpealinna toimkond ettevalmistustega juba ammu algust teinud. Kevadpealinna valitsemisaega, millele pannakse punkt juunis, mahub eriilmelisi üritusi ja ettevõtmisi.

Kavas on paljud tavapärast, aga ka mõningaid üllatusi, millest praegu on veel vara rääkida. Päris kindel on see, et kevadpealinna aega jääb Türi valla üks tähtsündmusi – lillelaat, mis kahel eelmisel kevadel ära jäi.

Tänavu kevadel saab jätku ka eelmisel aastal alanud projekt, mille tulemusel uuendatakse Türi tehisjärve ääres kasvavat dekoratiivsete kirsipuude alleed. Nimelt koguti annetuskeskkonnas Hooandja toetust uute kirsipuuistikute ostmiseks. Aastate jooksul on allee pahategijate ja ilmastikutingimuste tõttu jäänud veidi hõredamaks ning murtud ja kahjustatud puude asenduseks uutega kogutigi Hooandja abiga toestust.

Saabuval kevadel plaanib kevadpealinna toimkond korraldada järve ääres istutustalgud. Kevade esimesel päeval on samuti võimalus nautida õiteilu, sest kultuurikeskuses on sel päeval avatud kevadlillede näitus.

Foto: Türi vald

Kevade avaüritusele on oodata teiste teemapealinnade esindajaid ja ka Tallinna linna esindaja annab Türile valitsemissaua üle. Kultuurikeskuse ees heisatakse kevadpealinna lipp, mis jääb sinna lehvima kuni suvise pööripäevani, misjärel võtab valitsemissaua üle suvepealinn Pärnu.

Eelmisel kevadel, mil suuremaid rahvakogunemisi õues korraldada ei tohtinud siseüritustest rääkimata, oli siiski neid julgeid ja uudishimulikke kevadpealinlasi, kes 20. märtsil sammud kultuurikeskuse juurde seadsid ja seal kevade saabumist tavapärasest tagasihoidlikumalt moel tunnistasid.

Koroonapiirangute tõttu ei tulnud siis Türile kohale mitme teemapealinna esindajad, vaid läkitasid oma tervituse videosilla vahendusel. Murumoor tõmbas loomulikult muruniiduki käima, ent temalgi tuli vastavalt kehtivatele piirangutele kanda maski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles