Politsei hoiatab: kõrged hinnad ajavad kütusevargad liikvele

Järva Teataja
Copy
Kütuse tankur. Foto on illustratiivne
Kütuse tankur. Foto on illustratiivne Foto: Marko Saarm / Sakala

Juba mitmel puhul on Järva Teataja kirjutanud, et kütusetanklate tablood näitavad rekordkõrgeid hindu. See tähendab, et aktiviseerunud on ka kütusevargad.

Paide politseijaoskonna piirkonnavanem Priit Söörd oskas toona öelda, et tavaliselt huvitu­vadki kütusevargad just eritehnika, nagu teetöömasinad, põllumajandustehnika või suured rekad, diislikütusest tühjendamisest. Lukustatavad paagikorgid vargaid tagasi ei hoia. Lukud lõhutakse ära ja seadeldistega tõmmatakse paagid tühjaks. Eelistatakse kohti, mis asuvad suuremast inimasutusest eemal. «Üldjuhul sellistel masinatel valvet peal ei ole ja vargad võivad lahkuda sealt päris suure koguse diisliga,» sõnas ta.

Priit Söörd soovitas jätta sellistesse masinatesse pärast tööpäeva lõppu väike kogus kütust ja ajastada uus tankimine pigem uuele päevale. Nii on varaste saak väike. «Valveseadmeid oleks ka mõistlik kasutada ja võimalusel mitte väga üksikutes kohtades tehnikat parkida,» õpetas ta.

Kütusevargaid tabada on päris keeruline, eriti juhul, kui vargus avastatakse omajagu aega hiljem. «Elu on näidanud, et kütust varastatakse nii oma autosse kui ka edasimüügiks. Kui hinnad on sellised, nagu nad on, siis kahjuks jagub odava kütuse järele ka nõudlust,» ütles Söörd. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles