Suusatajad näitasid end Tartumaal

Järva Teataja
Copy
Suusatamine Türil
Suusatamine Türil Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Laupäeval Tartumaal Lähtes peetud Eesti noorte ja juunioride meistrivõistlustel murdmaasuusatamise teatesõitudes saavutas RR suusaklubi noormeeste teatekolmik vanuseklassis M18/20 neljanda koha jäädes pjedestaalikohast ilma 31 sekundiga.

Teatevõistkonda kuulunud Maanus Udam, Aron Ott ja Rico Rohi sõitsid välja aja 38.48,0, mis jäi võitjaks tulnud spordiklubi CFC teatekolmikule alla 1.13,3 sekundiga. Teise koha saavutas suusaklubi Jõulu ja kolmandaks platseerus Raido Rohi suusaklubi ees Nõmme spordiklubi.

Noormehed suusatasid 3x5 kilomeetrit, esimene vahetus sõitis klassikalist ja kaks järgmist vabastiilis.

Järvamaa suusatajad olid stardis ka M16 noormeeste teatesõidus, kus Ambla spordiklubi suusatajad sõitsid välja kümnenda koha. Ka amblalaste kolmikust pidi igaüks läbima viis kilomeetrit ning kamba peale kokku said nad aja 48.55,5. Klassikat sõitis Kerto Kaasiku ja vabastiili Kennet Keerberg ja Marten Aron Lepik.

M16 vanuseklassis võidutses Võru suusaklubi ajaga 39.58,8. Neile järgnes Nõmme spordiklubi ja kolmandaks tuli spordiklubi CFC.

M14 noormeeste vanuseklassis oli konkurents kõige suurem, sest rajal oli 16 teatevõistkonda. Raido Rohi suusaklubi esindajad sõitsid välja 15. aja. Suusakolmikusse kuulusid Simon Salmu, Tristan Homin ja Justus Udam. Nende distants oli 3x2,5 kilomeetrit ja aega kulus neil selle läbimiseks 26.07,7.

Vanuserühma võitjad olid Nõmme spordiklubi suusatajad ajaga 20.47,3. Nad edestasid Karupesa Teami ja Võru suusaklubi.

Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise ala juhataja Ave Nurk ütles, et tal on hea meel tõdeda, kui palju on meil noori suusatajaid - kokku oli laupäevase teatesõidu startides 66 võistkonda ligi 200 noore poisi ja tüdrukuga.

Pühapäeval võeti mõõtu klassika ühisstardist sõitudes. Noored ja juuniorid võistlesid neljas vanuseklassis distantsidel 2,5km – 15km.

RR suusaklubi parimatena oli N20 klassi 10 km võistlusmaal esimene Laura Lään ja M20 vanuseklassis 15 km-s neljas Rico Rohi.

Ambla SK esindaja Kerto Kaasiku tuli M16 vanuseklassi 10 km sõidus 18. kohale. (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles