Paide gümnasistid korraldavad omaloominguliste filmide festivali

Urmas Glase
Copy
Juba pühapäevaks tuleb kooliõpilastet filmiloojatel end festivalile registreerida.
Juba pühapäevaks tuleb kooliõpilastet filmiloojatel end festivalile registreerida. Foto: Erakogu

Paide gümnaasiumi õpilased korraldavad 14. aprillil esmakordselt koolis filmifestival Horisont, kuhu omaloodud lühifilmidega oodatakse osalema õpilased kõikjalt Eestist.

Filmifestivali turundusjuhi Märten Viitmaa sõnul on ettevõtmise eesmärgiks elavdada noorte uudishimu filminduse vastu ja edendada noorte analüüsimisvõimet.

Korraldajad ootavad  7.-12. klassi õpilasi esitama festivalile lühifilme, mis on filmitud kas varem või spetsiaalselt Horisondi jaoks.

"Lühifilmidel otsest žanri piiranguid ei ole, kuid esitatud filmid peavad kajastama noortele olulisi teemat või teemasid, lisaks peaks filmi pikkus jääma 4-20 minuti vahemikku," täpsustas Viitmaa.

Ta rõhutas, et festivalil osalejate jaoks on esimeseks oluliseks kuupäevaks 20. märts, millal tuleb esitada filmikaart, kus tutvustatakse esitatavat filmi ning antakse ülevaade meeskonna liimetest ja sisust.

Filmidele seatud täpsemad tingimused on leitavad siit.

"Filmifestivalil esinevad mitmed filmindusega seotud esinejad, neist esimene on Jüri Belov, kes on tuntust kogunud artistidele muusikavideote filmimisega. Teisi esinejaid tutvustame oma sotsiaalmeedias," lisas Viitmaa.

Festivaliks loodud lühifilmid tuleb korraldajatele esitada 3. aprill.

Filmifestivali Horisont võitja pääseb automaatselt oma lühifilmiga Just Filmi filmikonkursile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles