Loomekonkurss “Mina olen muutus” ootab noori kirjutama

Järva Teataja
Copy
Foto: Keidi Mäe

Noorteinfoportaal Teeviit kuulutab välja Euroopa noorteaasta raames loomekonkursi, kuhu oodatakse 7-26 aastaste noorte arvamus- ja kogemuslugusid, proosa- ja luuletekste ning sisuartikleid. Konkurss on avatud 31. maini.

Konkursi eesmärk on pakkuda noortele võimalust kaasa rääkida meid puudutavatel teemadel ja jagada mõtteid teiste noortega nii Eesti kui Euroopas.

"Soovime konkursiga esile tõsta noori, kel on soov kutsuda ellu muutusi, osaleda aktiivselt ühiskonnaelus ning panustada tuleviku kujundamisse. Noored kirjutavad enda lugusid sageli sahtlisse või jagavad neid sotsiaalmeedias, sest praeguses meediaruumis ei ole noorte loomingule ja häälele muud platvormi. Konkursiga soovime muuta seda mõtteviisi ja olukorda. Noorte lugusid noortega jagades saame julgustada nende loomingulisust ja suurendada soovi avalikus elus osaleda," ütles noorteinfoportaali Teeviit noorte sisuloome- ja koostöösuhete tiimi ning vabatahtlike tegevuse juht Maris Praats.

Töid hinnatakse erinevates kategooriates ja vanuserühmades (7-12, 13-17 ja 18-26 eluaastat).

Žürii valib välja parimad tööd, mis avaldatakse nii Teeviida portaalis kui ka Eesti Ekspressi vahel ilmuvas vahelehes Noorte Ekspress. Parimad tööd tõlgitakse ja avaldatakse Euroopa noorteaasta veebis, samuti koostatakse konkursile esitatud töödest kogumik. Loomekonkurssi korraldatakse koostöös Eesti Lastekirjanduse Keskuse, Eesti Noorsooteatri, Eesti Noortekirjanduse Ühingu, Lastekaitse Liidu, Eesti Kirjanike Liidu noorte ja Eesti Emakeeleõpetajate Seltsiga.

Lisainfot leiad portaalist Teeviit. Täiendav info teeviit@harno.ee.

2022 aasta on Euroopa Noorte aasta Euroopa noorte aasta eesmärk on kaasata noored inimesed ja nende jaoks olulised teemad poliitika kujundamisse ning organiseerida noortele keskenduvaid tegevusi üle Euroopa Liidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles