Endine haridusjuht: Järvamaa hariduselus ei julgeta muutusi teha

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide gümnaasium
Paide gümnaasium Foto: Kristo Kivisoo

Endine Järva maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna peaspetsialist ja koolidirektor Aivo Toomistu kirjutab eilses Järva Teatajas ilmunud arvamusloos, et kui paar aastat tagasi hakkasid maakonna haridusvaldkonna töötajad paika panema hariduselu uusi suundi, siis julgust tegudeni jõuda pole.

«2010. a oktoobris algatas Paide linnavolikogu Paide ja Süda-Järvamaa hariduse arengusuundade koostamise, kus töörühmades osales 81 ametlikku liiget, lisaks valdkondade spetsialistid ja visionäärid – kokku veidi üle saja inimese,» kirjutab Toomistu. «Mõtted said küll paberile, kuid tegusid ei järgnenud. Peame tunnistama, et ümberkorraldusi maakonna hariduselus ootame pigem pikisilmi kaugelt ja kõrgelt, julgemata ise otsuseid langetada. Kas selline ongi omavalitsustele seadusega pandud ülesande korraldada kohalikku elu täitmine Järvamaa moodi?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles