Vargamäelased osalesid Eesti meistrivõistlustel

Järva Teataja
Copy

Märtsi keskel toimusid Tartumaal Mellistes 101. Eesti meistrivõistlused tõstmises, kus osales 49 tõstjat, neist 16 naist.

SK Vargamäe oli esindatud nelja sportlasega, kuigi neid sai registreeritud üheksa.

SK Vargamäe vanemtreener Ahti Uppin ütles, et eelnevalt oli saanud trauma Leho Pent. “Leho ootas nädalakese ehk annab selg võistelda, kuid viis päeva enne võistlusi tegi ta otsuse, et ei võistle ikkagi. Kümnes meistritiitel jäi võtmata!” nentis Uppin.

Maiko Jalast (kk-73kg) loobus võistlemast. Mati Karbus sai trennis seljavigastuse ja loobus võistlemast. Tema kehakaalus (-102kg) oli registreeritud kolm võistlejat, kuid võistles ainult üks. Ka Tom Aunapuu ei tulnud võistlema. Martin Metsma jäi aga koroonasse.

Samadel võistlustel toimusid Eesti üksiktõstete meistrivõistlused. “Rebimises ja tõukamises oli mõnedes kehakaaludes tugevalt võitlust,” ütles treener. “Võitsime kokku üheksa medalit, kusjuures kullata me ei jäänud. Teet Karbusel oli õnne, et konkurent ei tõuganud raskust 152kg määruspäraselt. Teet võitis kulla 146kg.”

“Võistluspingest. Kolm konkurenti alustasid tõukamist 140kg. Teet tõukas esimesena, siis Andres Viksi SK Olustverest, siis Kert Usav SKst Jõud. Siin tegi Kert Ustav ja tema treener vea. Kert võinuks alustada 141kg. Nimelt rebimises oli sama tulemus 118kg realiseeritud Teedul ja Kerdil, seda Teedul ennem, millega ta võitis ka hõbemedali. Andres Viksi rebis 125kg. Kuna kõik oli veel lahtine, teised katsed kõigil 145kg. Medalit hakkas jahtima ka Allan Keng, kes kolmandaks katseks lasi kangile kanda 145kg. Tema pidi ka alustama, kuna algraskus 138kg õnnestus tõugata teisel katsel. Kui tõukab, siis läheb tõukamiseks liidriks. Ei tõuka ära, meie lisame Teeduga +1kg. Sama teeb ka Kert. Andres läheb tõukab 145kg, kuna rebimises edestas ta teisi +7kg. Tõukas kindlalt. Nüüd oli Teedu kord. Ja ta tõukas kindlalt, sellega asusime tõukamist juhtima ja medal juba käes, aga mis värvi. Kert lisab veel +1kg, läheb 147kg tõukama. Ei tõuka ära ja jääb kolmas katse. Ei saa rinnale. Teet on hetkel liider. Kolmas katse Teedul 152kg, Andresel sama. Andres peab esimesena minema tõukama. 2:1 kohtunikud ei loe katset ära. Teet lisab veel +1kg. Korrata isikliku!. Ei saanud rinnale. Tõukamise kuld käes ja kokkuvõttes hõbe,” kirjeldas Uppin. “Oli alles kehakaalus kuni 96kg äge võistlus medalitele. Kuni 109kg mehed ka rabelesid viimase tõukeni, kuid seal vargamäelasi ei olnud.”

“+109kg napsas meie Roomet Väli tõukamises medali. Roomet tõukas kolmandal katsel väga kindlalt 141kg, hõbemedal ja isiklik rekord!” sõnas treener. “Ta ütleb, et suutnuks enamgi. Katsed said otsa ja kuldmedali võitmiseks (151kg) poleks rammu jätkunud.”

TULEMUSED

Naised

-64kg: 5. Emma Kivirand kogusumma 106kg (rebis 48 ja sai 4. koha+tõukas 58 ja 5. koht).

-76kg: II Ave Bombul 125kg (50 II+75 II).

Mehed

-96kg: II Teet Karbus 264kg (118 II+146 I ).

+109kg: III Roomet Väli 249kg (108 III +141 II).

Noored võistlesid Leedus

12. märtsil võistlesid kolm SK Vargamäe noort Leedus Telžiais riigi 32. iseseisvuspäeva võistlustel. Võistlesid kuni U15 vanuseklassi tõstjad, kusjuures tüdrukud tõstsid poistega samades kehakaaludes.

Kait Viks võitis kk -81kg tulemusega 164kg (79+85). “Rebimises isiklik rekord, kuid tõukamises 92kg ei õnnestunud. Üllatuseks sai Kait veel absoluutarvestuses kolmanda koha karika,” avaldas Ahti Uppin. “Tüdrukud poodiumile ei saanud, isiklike rekordeid ka ei püstitanud. Nele Marie Palmeos oli k k-67kg kaheksas tulemusega 80kg (36+44). Inger Iris Pants oli rebimises neljas algraskusega 45kg. Rekordkatsed raskusel 47kg ebaõnnestusid. Hakkas viltu minema, siis ka läks. Tõukamises paraku null, ei saanud algraskust 55kg üles. Kuigi läksime täispangale, et võita absoluutarvestuses kolmas koht oli vaja tõugata 57kg. Kang ei saadud rinnalegi. Kahju! Täielikult must päev. Õppetund ja järeldused pärastiseks.” (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles