Teemanttikand valmib ilma nõelapisteta

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Esmapilgul tundub justkui ristpistes tehtud pilt, tegelikult on lõuendile kleebitud tuhanded akrüülteemandid.
Esmapilgul tundub justkui ristpistes tehtud pilt, tegelikult on lõuendile kleebitud tuhanded akrüülteemandid. Foto: Kristo Kivisoo

Kuni kuu lõpuni saab Oisu raamatukogus oleval näitusel uudistada pilte, mis esmapilgul tunduvad olevat tehtud justkui ristpistes. Lähemalt uurides selgub aga, et risti pole tegija seal midagi pistnud. Pildid on kokku pandud tuhandetest erivärvilistest kristallkivikestest, mis on hoolikalt aluspinnale liimitud.

Loomulikult ei ole need päris teemandid, sest niivõrd kallist materjali käsitööks hankida on keeruline, kui mitte päris võimatu. Piltide valmistamiseks on kasutatud akrüülmaterjalist kivikesi, mis säravad peaaegu sama uhkelt nagu mõni juveelipoest soetatud teemantehe.

Teemanttikandite autor on Anneli Jaasma, kes avastas selle omalaadse hobi nii, nagu tänapäeval ikka asju avastatakse – Facebooki vahendusel. «Keegi jagas seal mingit pilti ja ma vaatasin: oh – põnev! Hakkasin siis uurima, millega on tegu ja kuidas seda tehakse,» meenutab ta esmatutvust põneva hobiga. Veidi internetis nii-öelda maad kuulanud, otsustas Jaasma endale ühe pildi valmistamise komplekti koju tellida. Paki lahti harutanud, vaatas ta seal sisalduvaid asju kui vasikas uut aiaväravat, saamata täpselt aru, mis on mis. Kotitäied värvilisi kivikesi, pliiats, lõuend ja veel hulk vidinaid. Tasapisi tegi Jaasma endale asja selgeks ning esimesed teemanttikandikatsetused kukkusid päris piltide moodi välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles