Ukraina lapsed kohanevad tasapisi koolieluga

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide Hillar Hanssoo põhikool paigutas Ukraina õpilased tavaklassidesse. Neid toetavad teised muukeelsed õpilased ja vene keelt oskavad õpetajad. Kersti Kivisoo kogemus matemaatika õpetamisel ukrainlastele on olnud hea.
Paide Hillar Hanssoo põhikool paigutas Ukraina õpilased tavaklassidesse. Neid toetavad teised muukeelsed õpilased ja vene keelt oskavad õpetajad. Kersti Kivisoo kogemus matemaatika õpetamisel ukrainlastele on olnud hea. Foto: Kristo Kivisoo

Järvamaale saabunud Ukraina sõjapõgenike lapsed püüavad eluga edasi minna ning on Paides mõne nädala või veidi rohkemgi koolis käinud. Julgemad on liitunud kohalike spordiklubidega ja käivad treeningutel.

Paide linnavalitsuse haridusspetsialist Enn Lehtpuu ütles, et Paides on kooli jõudnud või kohe jõudmas ligi 30 õpilast. «Hammerbeckis on 15 ning Hillar Hanssoos on praegu kaheksa ja järgmisest nädalast lisandub üheksa eri vanuses õpilast,» täpsustas ta ja lisas, et viis last käib ka lasteaias ja mitu on ootejärjekorras.

Huvi on tuntud ka gümnaasiumihariduse vastu ja need õpilased on Lehtpuu suunanud otse Paide gümnaasiumi direktori Margo Sootla jutule. Küll on võetud ukrainlaste pehmemaks maandumiseks meie haridussüsteemis seisukoht, et nad viiakse õppima klass madalamale eeldusega, et siis on vähemalt osa õpitavast neile tuttav ja nad saavad õppimise käigus pöörata rohkem tähelepanu eestikeelse sõnavara omandamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles