Sõjapõgenikele on pakutud keskmisest neli korda väiksemat palka

Urmas Glase
Copy
Ametiühingud hoiatavad, et põgenikud on alati eriti haavatav sihtgrupp ja senine maailma kogemus näitab, et neid kiputakse ära kasutama.
Ametiühingud hoiatavad, et põgenikud on alati eriti haavatav sihtgrupp ja senine maailma kogemus näitab, et neid kiputakse ära kasutama. Foto: Mailiis Ollino

Ametiühingute Keskliit on saanud mitmeid signaale selle kohta, et Ukrainast saabunud põgenikele on pakutud tööd isegi kuni neli korda madalama palgaga, kui teenivad samalaadse töö eest kohalikud töötegijad.

Ametiühingute Keskliit hoiatab, et see on teravas vastuolus võrdse kohtlemise seadusega, kahjustab nii põgenike kui ka kohalike töötajate huve ning paneb löögi alla võrdse konkurentsi.

Ametiühingute Keskliidu juhi Peep Petersoni sõnul on läinud liikvele vale sõnum, nagu võiks põgenikele pakkuda tööd ükskõik millistel tingimustel, kuna senised palganõuded ei kehti: „Tööandjate eksitus on väga ohtlik. Kordame ise üle ja palume sama teha valitsusel ja tööinspektsioonil, et põgenikke tuleb kohelda võrdselt kohalike töötegijatega ja pakkuda kõigile võrdse töö eest võrdset palka,“ rõhutas Peterson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles