Riik hakkab kava järgi omavalitsuste teenistujaid arendama

Urmas Glase
Copy
„Tegelikult töötavad linnades ja valdades täna igati pädevad inimesed ning riigi ülesanne on siin eelkõige tagada neile asjakohased ja piisavad võimalused ametialaste oskuste pidevaks arendamiseks,“ ütles riigihalduse minister Jaak Aab.
„Tegelikult töötavad linnades ja valdades täna igati pädevad inimesed ning riigi ülesanne on siin eelkõige tagada neile asjakohased ja piisavad võimalused ametialaste oskuste pidevaks arendamiseks,“ ütles riigihalduse minister Jaak Aab. Foto: Dmitri Kotjuh

Riigihalduse minister tutvustas sel nädalal valitsusele kohalike omavalitsuste teenistujate arendamise tegevuskava, mis näeb ette personali kompetentsi, oskusteabe ja ka võimaluste edendamise tegevused aastani 2025. Kava elluviimiseks moodustatakse valdkondlikest ekspertidest tegevusi koordineeriv juhtrühm.

„Asja eesmärk on, et Eestis oleksid spetsialiseerunud ja kompetentsed omavalitsusteenistujad, kel on vajalikud oskused riigi ja omavalitsuste eesmärkide saavutamiseks,“ selgitas riigihalduse minister Jaak Aab. „Tegelikult töötavad linnades ja valdades täna igati pädevad inimesed ning riigi ülesanne on siin eelkõige tagada neile asjakohased ja piisavad võimalused ametialaste oskuste pidevaks arendamiseks,“ lisas minister.

Rahandusministeeriumi kohalike omavalitsuste poliitika osakonna juhataja Mart Uusjärve sõnul on võtmetähtsusega teenistujate koolitamine. „Oleme ministeeriumis töötanud selle nimel, et omavalitsusametnike arendamine muutuks senisest süsteemsemaks ja toimuks asutuste koostöös. See oli ka üheks ajendiks tegevuskava valmimisele, mis on nüüd valdkonna tegemistes abiks,“ tõi Uusjärv välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles