Noorte naiste kaitsetahe on hüppeliselt kasvanud

Urmas Glase
Copy
Järvamaa noored on viimastel aastatel läinud kaitseväkke koos klassikaaslastega. Viimati läksid eelmisel suvel Paide gümnaasiumi värsked vilistlased aega teenima koos klassikaaslastega.
Järvamaa noored on viimastel aastatel läinud kaitseväkke koos klassikaaslastega. Viimati läksid eelmisel suvel Paide gümnaasiumi värsked vilistlased aega teenima koos klassikaaslastega. Foto: Urmas Glase

Noorte naiste soov panustada riigikaitsesse on oluliselt suurenenud. Viimase nelja aastaga on vabatahtlikult ajateenistusse astunud neidude arv kahekordistunud.

Kui veel 2018. aastal oli Eestis 27 noort naist, kes läksid vabatahtlikult aega teenima, siis tänaseks on see arv iga-aastaselt kasvanud. 2019. aastal alustas ajateenistust 38 naist ja 2020. aastal oli neid juba 54. Mullu alustas Eestis erinevates väeosades ajateenistust 60 noort naist. Kokku on nelja aastaga ajateenistusse asunud 179 neidu.

„Kunagi oli tõesti nii, et Eesti ajateenijate koosseisu oodati vaid noormehi ja naised jäid tahaplaanile. Täna on Eesti riigikaitse üks eesmärk pakkuda kõigile võrdseid võimalusi ning naised ajateenistuses pole erand, vaid reegel,“ sõnab Kaitseressursside Ameti kaitseväekohustuslaste osakonna juhataja Merle Peedoson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles