Südamlik telesaade ulatas metsloomade päästjaile abikäe

Tiit Reinberg
Copy
«Südamesoovi» saatejuht Keili Sükijainen (pildil vasakul) andis Eesti metsloomaühingu vabatahtlikele Lee Lepiksoole (keskel) ja Virge Võsujalale loomade vedamiseks sobiva auto haagise üle Paides.
«Südamesoovi» saatejuht Keili Sükijainen (pildil vasakul) andis Eesti metsloomaühingu vabatahtlikele Lee Lepiksoole (keskel) ja Virge Võsujalale loomade vedamiseks sobiva auto haagise üle Paides. Foto: Kanal 2

Möödunud nädalal Kanal 2 eetris olnud telesaade «Südamesoov» heitis pilgu Eesti metsloomaühingu vabatahtlike argipäeva. Saatejuht Keili Sükijainen käis Lääne-Virumaal külas sealsel piirkonnajuhil Lee Lepiksool ning suur osa võtteid oli tehtud ka Paides Järvamaa piirkonnajuhi Virge Võsujala hoolealuste juures.

Võsujalg sõnas, et kui telesaate produtsent temaga ühendust võttis, et vabatahtlikest loomapäästjatest heategevussaade teha, suunas ta nad kohe Lee Lepiksoo juurde, sest just tema on üks metsloomaühingu alustalasid ning valmis abivajajaile nii päeval kui ka öösel appi tõttama. «Parasjagu oli just metskitsede hooaeg, kus nad rapsimürgituste tõttu inimeste abi vajasid, ja Lepiksoo vedas neid oma auto pagasiruumis, sest kuhugi mujale polnud loomi panna,» lausus ta.

Võsujalg ütles, et oma auto tagaistmel ja pagasiruumis linde ja loomi vedadaa on päris ohtlik. «Kunagi ei tea, millal ta end lahti rabeleb ja sind rünnata võib. Tegemist on ju metsloomadega, kellele inimene on vaenlane. Kui see peaks sõidu ajal juhtuma, võib asi halvimal juhul lõppeda avariiga,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles