Aasta folkloorikuraatori tiitli pälvis järvalane

Eva Klaas
, reporter
Copy
Kaja Kraav on Albu põhikooli muusikaõpetaja, ta juhendab pilliringe ja annab muusikatunde lasteaialastele. Koeru muusikakooli filiaalis õpetab ta väikekandle ja karmoška mängu.
Kaja Kraav on Albu põhikooli muusikaõpetaja, ta juhendab pilliringe ja annab muusikatunde lasteaialastele. Koeru muusikakooli filiaalis õpetab ta väikekandle ja karmoška mängu. Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti Folkloorinõukogu tunnustas pärimusvaldkonna silmapaistvamaid tegijaid. Folkloorikuraatori preemia 2021. aasta tegevuse eest tuli Järvamaa kuraatorile Kaja Kraavile, kelle järjepidev tegevus ning kogukonna sütitav eestvedamine, kaasamine ja innustamine paistab tema kodumaakonnast ka kaugemale.

Kolmekümnendat sünnipäeva tähistanud folkloorinõukogu pidas hiljuti pärimuspidu «Kaardistajad ja kaardilugejad», kus kuulutas välja teotoe preemia saaja ja jagas tunnustusi neile, kelle tegutsemise tulemusena oli 2021. aastal pärimus nähtav, kuuldav ja kogetav ning kelle töö silmapaistev ja uusi teadmisi avav.

«See oli suur üllatus,» sõnas folkloorikuraatori preemia pälvinud Kaja Kraav, kes osales üritusel külalisena. Ta märkis, et folkloorikuraatoreid on Eestis paarikümne ringis. «Hea meel on just selle üle, et preemia tuli Järvamaale, on märgatud meie toimetamisi, tegevust pärimuse õpetamisel ja hoidmisel,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles