Kaitseliidu liikmete tervisekontrolli nõuded lihtsustusid

Urmas Glase
Copy
Kaitseliidu Järva maleva pealik kolonlelleitnant Kuido Pettai sõnul jahutas varem arstitõendi kõrge hind nii mõnegi huvilisele liitumissoovi ning bürokraatia vähendamine on probleemi kõrvaldanud.
Kaitseliidu Järva maleva pealik kolonlelleitnant Kuido Pettai sõnul jahutas varem arstitõendi kõrge hind nii mõnegi huvilisele liitumissoovi ning bürokraatia vähendamine on probleemi kõrvaldanud. Foto: Urmas Glase

Kaitseministeeriumi aprillis jõustunud määrusega ei pea Kaitseliidu liikmeks astuda soovijad läbima enam eraldi tervisekontrolli, kui neil on olemas kehtiv mootorsõiduki juhtimisõigus, mille tarvis juba tehakse tervisekontroll.

„Bürokraatia vähendamine loob suuremat julgeolekut. Ukraina sõja järel on märgatavalt suurenenud huvi liituda Kaitseliiduga ning soovime muuta selle protsessi liitujatele lihtsamaks ja vähendada dubleerivaid tegevusi,“ märkis kaitseminister Kalle Laanet. „Kuna mootorsõidukijuhile tehakse enne juhilubade andmist põhjalik tervisekontroll, siis katab see tegelikult ka Kaitseliidu liikmeks astujatele esitatavad nõuded ja saame vähendada korduvaid tervisekontrolle.“

„Teisalt põhjustab tervisetõendite väljastamine pandeemia ajal tervishoiusüsteemis liigset töökoormust. Seetõttu on otstarbekas tervisekontrollinõuded ühildada, et vähendada perearstide koormust,“ lausus kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles