Neljanda hooviteatrite festivali etendused toimuvad kortermajade hoovides

Järva Teataja
Copy
Hooviteatrite festival toob igal aastal teatri publikule koju kätte.
Hooviteatrite festival toob igal aastal teatri publikule koju kätte. Foto: Dmitri Kotjuh

Hooviteatrite festival 2022 ootab huviteatrite truppe Paidesse etendusi andma, sel korral toimuvad etendused 11. ja 12. juunil kortermajade hoovides, kuhu tehakse ka mõnusad kohvikud. 

Festivali korraldaja, Paide muusika- ja teatrimaja ootab huviteatrite osalemissoove kuni 1. maini. 

Hooviteatrite festival on harrastusteatrite seas äärmiselt menukas, eelmisel aastal osales festivalil 19 truppi ja etendusi mängiti nii Paide kesklinnas kui ka näiteks Joodil ja Valgma külas.

Nii mõneski hoovis pidi viimasel hetkel publikutoole juurde tooma.

Tänavune festival  keskendub kortermajade hoovidele. "Paides on väga palju kortermaju ja ridaelamuid, mille elanikke soovime festivalimenusse kaasata," selgitas festivali peakorraldaja, muusika- ja teatrimaja kultuurijuht Mariliis Peterson.

Ta lisas, et teatud mõttes on see eksperiment – kuidas muutub festival ja kuidas muudab festival linna, kui teha etendused vaid kortermajade hoovides.

Hooviteatrite festival, mis toimub tänavu neljandat korda, on harrastusteatrite kokkusaamiskoht.  11. juuni õhtul toimub ühine kohtumine, kuhu oodatakse kõiki festivalil üles astunud truppe. "Sel aastal on festival kahepäevane, aga meil on palju üllatusi varuks, näiteks toimub laupäeva õhtul kontsert, samuti kortermajade hoovis," lisas Peterson.

Festivalil preemiaid ei jagata, küll annab professionaalset tagasisidet žürii.

 Hooviteatrite festivalile saab oma trupi registreerida siin.

Korraldajad ootavad teavet kortermajade kohta, kes soovivad etenduse oma hoovi tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles