Järva vallas sai esimene inimene saja-aastaseks

Järva Teataja
Copy
Järva valla kõige vanemat elanikku Irene-Miralda Palmistet käis sajandal sünnipäeval õnnitlemas ka Järva vallavanem Toomas Tammik.
Järva valla kõige vanemat elanikku Irene-Miralda Palmistet käis sajandal sünnipäeval õnnitlemas ka Järva vallavanem Toomas Tammik. Foto: Merle Rüütel

Pühapäeval sai saja-aastaseks Järva vallas Mägise külas elav Irene-Miralda Palmiste. Neli ja pool aastat vanas Järva vallas pole veel ükski inimene jõudnud nii kõrgesse ikka.

Irene-Miralda Palmiste, keda sõbrad ja tuttavad kutsuvad lihtsalt Iruks, on sündinud ja üles kasvanud Lepiku talus, kus ta elas koos ema, isa ja veel nelja õe ja vennaga. Nende ühine perenimi oli Erdmann, mis eestistati peagi Erendiks. Õdesid–vendi Irul enam pole, aga nende järglasi küll. Isegi talu seisab veel, kuigi nüüd elavad seal hoopis uued inimesed.

Lapselaps Arlet Palmiste kirjutab: «Aravete kultuurimaja 1938. aasta avapeol tehtud fotol istub vanaema esimeses reas käsikäes ühe kena noormehega. See oli Papa. Siis ta muidugi veel Papa ei olnud. Siis oli ta lihtsalt Harald. Kuke Harald. Õige pea sai Lepiku Irust hoopis Kuke Iru. Papa perekonnanimi oli Peetov, mis eestistati peagi Palmisteks. Mamma on kogu aeg rääkinud, et tema on peene nimega nagu mõni mõisapreili: Irene-Miralda Erdmann Erendi Peetov Palmiste.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles