Linnapildist kadusid kümned puud

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Raie käigus langetati ka mitu vallavalitsuse hoone lähedal olnud puud. Päris lagedaks maja ümbrus ei jää, sest elupuud kasvavad seal edasi.
Raie käigus langetati ka mitu vallavalitsuse hoone lähedal olnud puud. Päris lagedaks maja ümbrus ei jää, sest elupuud kasvavad seal edasi. Foto: Merit Männi

Eelmisel nädalal andis Türi vallavalitsus teada, et linna eri piirkondades algavad raietööd, et vabaneda rohkem kui poolesajast puust. Türi vallavalitsuse avalike suhete spetsialist Teet Reier selgitas, et eelmisel nädalal alanud raietööd on nüüd juba suuresti ühel pool, ühena viimastest võtsid Türi Halduse töömehed maha valla­valitsuse hoone lähedal Kooli tänava ääres kasvanud puud.

Reier möönis, et igasugused raied avalikus ruumis tekitavad inimestes küsimusi, kas seda on ikka vaja ja miks pealtnäha täies elujõus puud ei võiks edasi kasvada, ent üle poolsaja puu kesklinna piirkonnas, järve ääres ja mujalgi on maha võetud põhjusega.

Mõni neist oli täielikult või osaliselt kuivanud või seest kahjustunud ja võinuks nii tormiilmadega endast ohtu kujutada. Teet Reier ütles, et mõne puu kohta olid linlased ise märku andnud, et selle võiks ohutuse mõttes eemaldada. Kesklinna ümbrusest võeti osa puid maha tulevikuplaane, täpsemalt kesklinna ümberehitust silmas pidades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles