Järvamaa osaluskohvikus arutleti piirkonna murede ja Eesti tuleviku teemadel

Järva Teataja
Copy
Osaluskohvikus arutati kohalike murede ning Eesti tuleviku üle.
Osaluskohvikus arutati kohalike murede ning Eesti tuleviku üle. Foto: Järva vallavalitsus

Reede hommikupoolikul toimus Türi noortekeskuses teoks Järvamaa osaluskohvik 2022, milles osalesid Järvamaa kõigi kolme omavalitsuse noored, noortemeelsed, ametnikud ja eksperdid, et arutleda piirkonna murede ning Eesti tuleviku teemadel.

Arutelude eesmärk oli korjata sisendit 2023. aasta riigikogu valimisteks ning kodukoha murekohtade kaardistamiseks ja tegevuskava loomiseks.

Järva valla FB-leht vahendab, et kuues lauas arutati tõsistel teemadel, nagu haridus ja tööhõive; keskkond ja jätkusuutlik majandus; noorte heaolu; demokraatia; kuidas kriiside ajal toetada noorte vaimset tervist ning millised on noorte võimalused kohalikul tasandil.

Tõdeti, et noorte elu polegi nii lihtne, kui võib tunduda. Napib õpioskusi, noorte mõtteid ei võeta kuulda ja muresid pole kellelegi kurta, sest koolides napib psühholooge.

Küsimusele, kui palju sinu keskkonnaalastest teadmistest tuleb koolist, vastasid noored, et vaid neljast teadmisest üks ehk kool ei saa selle teemaga hakkama. Keskkonnaharidus peab olema päris. Ka sooviksid noored koolides tõsta ühiskonnaõpetuse ja inimeseõpetuse osakaalu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles