Paide Muusika- ja Teatrimaja Avatud Galeriis saab näha kohalikku kunsti

Järva Teataja
Copy
Paide muusika- ja teatrimaja
Paide muusika- ja teatrimaja Foto: Dmitri Kotjuh

1. aprillil kell 16 avatakse Paide Muusika- ja Teatrimaja Avatud Galeriis Kesk-Eesti Kunstnike Liidu ja kunstirühmituse Vedelik kahasse valminud näitus “Lõbude aed”.

“Lõbude aed” on Kesk-Eesti Kunstnike Liidu ja kunstirühmituse Vedelik ühisnäitus. Näituse pealkiri on inspireeritud madalmaade kunstniku Hieronymus Boschi 15. sajandi tööst „Lõbude aed“. Pealkiri on loomulik ja süütu. Bosch on ka varem inspireerinud kunstnikke igapäevaelu ainest kujutama. Boschi kunst on müstiline ning asjakohane nagu on mitmekesine ja huvitav ka kahe rühmituse ühine väljapanek. Kohalikest Kesk-Eesti kunstnikest on näitusel esindatud näiteks Margus Tiitsmaa (Sorge), Leho Rubis, Ulvi Orro, Madli Liiva, Birgit Pikkor, Daniil Bessedin, Andres Pleesi, Eero Ijavoinen, ja Tuuli Puhvel.

Kesk-Eesti Kunstnike Liit on loominguline ühendus professionaalsetele visuaalkunstiga tegelevatele kunstnikele, kes soovivad läbi oma tegevuse tõsta kunstiloomingu prestiiži Järvamaal.

Vedelik on kunstirühmitus, vabalt platvormilt moodustuv kooslus. Vedeliku liikmeks on igaüks, kes tunneb mõnda Vedeliku liiget. Vedeliku poolmüütiliseks esiisaks võib Peter Velbergi ja tema vahetut ning eluga läbipõimunud loomingut. Vedeliku väljundite valdkond on lai, välja on antud temaatilisi ajakirjanumbreid, korraldatud näitusi, perfomance’id, tegevuskunstiaktsioone, seltskondlikke üritusi, osaletud mälumänguvõistlustel ja organiseeritud ühiskülastusi. Näitusest “Lõbude aed” võtavad osa Vedeliku liikmed Sven-Eerik Stamberg, Mauri Gross, Eneli Luiga, Eva Vint, Pille Vassar, Marge Viirg jt.

Näitus jääb avatuks 31. maini ja on huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles