Vikerraadio tähistab 55. sünnipäeva raadioeetris ja veebikanalites

Järva Teataja
Copy
Foto: ERR

3. aprillil saab Eesti vanim ja kuulatuim raadiojaam Vikerraadio 55-aastaseks. Sünnipäeva puhul kutsub Vikerraadio kuulajaid saatma sünnipäevaluuletusi ning osalema mälumängus, läbi nädala kõlab raadioeetris toimetuse lemmikmuusika läbi aastate.

Vikerraadio alustas saateid 3. aprillil 1967. aastal. Laiale auditooriumile suunatud ja ühiskonda liitev üldhuviprogramm ühendab Eesti raadiokultuuri parimad traditsioonid uute ideede ja kaasaegsete tehniliste võimalustega. Päevas kuulab Vikerraadiot keskmiselt 121 000 inimest ja Vikerraadio seltsis veedetakse ligi 4,5 tundi päevas (2021. aasta, allikas: Kantar Emor, Raadio- ja muusikakuulamise uuring).

“Vikerraadio toimetajatel on julgust, teadmist ja kogemust pakkuda programmi, et kuulajad oleks kursis Eestis ja maailmas toimuvaga. Soovime, et kuulaja silmaringil oleks huvitav ja meelolu kõigele vaatamata helge,” avab Vikerraadio põhimõtteid peatoimetaja Janek Luts ja lisab, et saatepäevas peab jaguma kuulajale ka midagi üllatavat.

Sünnipäevanädala puhul on Vikerraadio kogunud kokku saatejuhtide lemmiklood, mis kõlavad sel nädalal iga päev saates “Kauamängiv“ kell 15.15. Sünnipäevameeleolust on kantud ka pärastlõunane muusikasaade, kus kuulajad saavad ühtlasi vastata ka "Mnemoturniiri" küsimustele, mille on välja valinud toimetaja Marje Lenk.

Vikerraadio ootab kuulajatelt sünnipäeva puhul loomingulisi kingitusi. Helistades telefonile 69 88 955 on võimalus jätta automaatvastajale enda kirjutatud sünnipäevaluuletus. Valik luuletustest kõlab raadioeetris Vikerraadio sünnipäeval 3. aprillil.

Lisaks raadioeetrile saab Vikerraadio tegemistele kaasa elada nii kodulehel kui ka sotsiaalmeediakanalites. Kuulajaid oodatakse kodulehel testima oma teadmisi ja teravat kõrva heliküsimustega mängus, kus saab mõistatada, kes Vikerraadio endistest või praegustest saatejuhtidest lõigus laulab. Vikerraadio Facebooki lehel on sünnipäevanädalal käimas loosimäng, kus tuleb saatejuhte lapsepõlvepildi põhjal ära tunda. Iga päev loositakse õigesti vastanute vahel välja ka sünnipäevameeneid.

Vikerraadio levib kogu Eestis, interneti ja mobiilirakenduse vahendusel üle maailma. Aastal 2021 kuulati veebist ja mobiiliäpist Vikerraadio saateid ligi 16 miljonit korda. Rohkem kui miljon korda kuulati möödunud aastal veebist "Järjejutu", "Õhtujutt lastele" ja "Müstiline Venemaa" osasid. Populaarsemad iganädalased järelkuulatud saated olid 2021. aastal "Müstiline Venemaa", "Samost ja Sildam" (praegu "Samost ja Aaspõllu") ning "Rahva teenrid". Pea kõik Vikerraadio saated on kodulehel järelkuulatavad ja allalaaditavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles