Järvamaa reklaamib end piimamaakonnana

Copy
Toidupiirkonna tiitli saamise puhul löövad piimaklaase kokku A. H. Tammsaare Muuseum Vargamäel juhataja Reelika Räim (vasakult), MTÜ Järva Arengu Partnerid konsultant Sille Pudel, sihtasutuse Järvamaa tootmisettevõtete koostöövõrgustiku koordinaator Kristina Gudinas, Eesti piimandusmuuseumi juhataja Anneli Siimussaar ja Lõuna-Järvamaa koostöökogu tegevjuht Riina Trumm.
Toidupiirkonna tiitli saamise puhul löövad piimaklaase kokku A. H. Tammsaare Muuseum Vargamäel juhataja Reelika Räim (vasakult), MTÜ Järva Arengu Partnerid konsultant Sille Pudel, sihtasutuse Järvamaa tootmisettevõtete koostöövõrgustiku koordinaator Kristina Gudinas, Eesti piimandusmuuseumi juhataja Anneli Siimussaar ja Lõuna-Järvamaa koostöökogu tegevjuht Riina Trumm. Foto: Kristo Kivisoo

Alates maikuust hakkab Järvamaa aastaks kandma Eesti toidupiirkonna tiitlit ning on otsustatud, et meie maakond tõstab au sisse piima ja sellest valmistatud tooted.

Maaeluminister Urmas Kruuse kinnitas nädala algul oma käskkirjaga 2022. aasta toidupiirkonna tiitli kandjaks Järvamaa. Uus toidupiirkond võlus otsustajaid märksõnaga «piim», mille maakond lubas rakendada oma maitsete aasta vankri ette.

Žürii tööd juhtinud maaeluministeeriumi asekantsleri Marko Gorbani sõnul võiks Järvamaa kui Eestimaa süda end sama hästi reklaamida ka piimamaakonnana, sest just Järvamaal on kõige rohkem piimalehmi ühe elaniku kohta. «Jääme põnevusega ootama uusi piimast alguse saavaid ja piimaga seotuid maitseid, millega uus toidupiirkonna tiitli kandja on lubanud meie toidulauda rikastada,» ütles Gorban.

Tagasi üles