Töökad ukrainlannad leidsid Paide kauplustes tööd

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Ukrainast tulnud Olha Shalar (vasakul) ja Inna Kononiuk tunnevad Selveris töötamisest rõõmu ja on saadud võimaluse eest väga tänulikud.
Ukrainast tulnud Olha Shalar (vasakul) ja Inna Kononiuk tunnevad Selveris töötamisest rõõmu ja on saadud võimaluse eest väga tänulikud. Foto: Kristo Kivisoo

Kuigi Eesti kaupluseketid olid esiotsa valmis pakkuma Ukraina sõjapõgenikele tööd vaid suuremate linnade poodides, siis Järvamaa kohalike kaupmeeste ettevõtlikkus päädis sellega, et ka Paide Selveris ja Maximas on Ukrainast pärit naised alates eelmisest nädalast tööd leidnud.

Paide Selveri juhataja Kristi Nõmm ütles, et sõjapõgenikud jõudsid tema juurde tööd küsima juba mitu nädalat tagasi. «Algul polnud mul neile midagi pakkuda, sest kogu töölevõtu teema oli veel segane ning teadsin, et sellega tegeldakse vaid suuremates Selverites,» märkis ta.

Küsimise peale sai Nõmm aga heakskiidu ka Paides ukrainlasi vabadele töökohtadele palgata ja nii tulidki eelmisel nädalal kaks huvilist proovipäevale ning seejärel kohe ka tööle. «Nad on väga tublid ja püüdlikud ning töötavad kaupa välja panevate saaliteenindajatena,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles