Türil valmistutakse koguperefestivaliks

Järva Teataja
Copy
Foto: Pixabay

Türi vald korraldab teist aastat noortekeskuse eestvedamisel üle-eestilist perefestivali, mille eesmärgiks on pakkuda lisaks heale kultuuri- ja spordiprogrammile ka põnevaid töötubasid, atraktsioone nii suurtele kui väikelastele.

Kohapeal on ka avatud laadaala- lasteasjade turg “Eelista eestimaist”, taluturg OTT - ehk otse tootjalt tarbijale, käsitöölaat ja taaskasutuslaat ning Järvamaa turismivõimalusi tutvustav ala.

23. juulil Türil toimuva Koguperefestivali korraldaja Sulo Särkinen sõnas, et kevadpealinn Türi on roheline linn Kesk-Eestis, kuhu on hea kokku tulla. „Türil toimub aastaringselt palju põnevat, kuid soovime kesksuvel kutsuda Türiga tutvuma kogu Eestit,” sõnas ta. „Festivali ala asub Türi linna lauluväljakul, rannapargis ja järve ääres. Perefestival on ainulaadne festival, kuhu võib tulla kogu perega, sest tegevusi ja avastamisrõõmu jagub igas vanuses pereliikmele.”

Eelmisel aastal toimus perefestival esimest korda ning seda külastas üle 2000 suure ja väikese pereliikme.

Festivali korraldab kohalik kogukond, kuhu on kaasatud mitmed valla asutused ja aktivistid. Noored annavad sisendit neile suunatud tegevusteks ja töötubade korraldamiseks. Abiks on Konnamaja, Türi Kultuurikeskus, Türi Noortekeskus ja Türi valla noortevolikogu.

Avatud on registreerimine kauplejatele. Infot saab kaupleja@perefestival.ee ja www.perefestival.ee.

Samuti on festivali läbiviimiseks oodatud vabatahtlike abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles