Volikogu esimehe umbusaldamine võib päädida koalitsiooni lagunemisega

Tiit Reinberg
Copy
Vähem kui viis kuud tagasi õnnitles Reformierakonna liige Andrus Eensoo oma erakonnakaaslast Maarja Brauset vallavolikogu esimeheks saamise puhul. Nüüd oli tema üks neist volinikest, kes Brausele umbusaldust avaldas.
Vähem kui viis kuud tagasi õnnitles Reformierakonna liige Andrus Eensoo oma erakonnakaaslast Maarja Brauset vallavolikogu esimeheks saamise puhul. Nüüd oli tema üks neist volinikest, kes Brausele umbusaldust avaldas. Foto: Dmitri Kotjuh

Neljapäeval toimunud Türi vallavolikogu istung algas sellega, et valimisliitu Tulevikuvald Türi kuuluv Jaanus Marrandi palus sõna, et anda üle avaldus. «See ei ole meeldiv avaldus,» alustas ta.

Marrandi selgitas, et Türi vallavolikogu enamus esitab volikogu esimehele Maarja Brausele umbusaldusavalduse, kuna koalitsiooni kuuluv Brause on oma tegevusega korduvalt kinnitanud, et soovib olemasoleva vallavalitsuse ja koalitsiooni välja vahetada ning asuda otsima toetust uuele valitsusliidule ja enda vallavanema kandidatuurile.

«28. märtsil toimunud koalitsiooninõukogu koosolekul andis volikogu esimees Maarja Brause teada, et tal puudub usaldus oma koalitsioonikaaslaste ehk meie kõigi vastu. Usalduse kadu on vastastikune. Brause tegevus on sihilik ja teadlik, lähtudes eesmärgist külvata koalitsioonipartnerite vahele usaldamatust ja lahkhelisid,» rääkis Marrandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles