Ukraina laste kooliteed aitavad jätkata annetatud arvutid

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Türi ettevõtja Vitali Gansen andis Türi vallavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhtajale Triin Pärnale üle kümme sülearvutit, mis lähevad koolidesse Ukraina õpilaste õppetöö paremaks korralduseks.
Türi ettevõtja Vitali Gansen andis Türi vallavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhtajale Triin Pärnale üle kümme sülearvutit, mis lähevad koolidesse Ukraina õpilaste õppetöö paremaks korralduseks. Foto: Kristo Kivisoo

Usinamad järvalased on viimastel nädalatel hankinud Ukrainast tulnud sõjapõgenike laste koolitöö sujuvamaks korraldamiseks vajalikke sülearvuteid. Eelmisel nädalal jõudsid Kaia Iva vahendatud kümme arvutit juba Türi põhikooli ning eile andis Vitali Gansen üle veel kümme Tallinnast toodud arvutit.

Türi ettevõtja Vitali Gansen ütles, et järgis haridus- ja teadusministeeriumi üleskutset hankida Ukraina lastele õppetööks vajalikke sülearvuteid. «Küsisin arvuteid oma tuttavatelt Eesti jalgpalli liidust ning selgus, et neil ongi mõned jõude seisvad sülearvutid olemas,» sõnas ta.

Ka Kairi Gansen uuris oma töökaaslastelt ja tuttavatelt abi võimalikkuse kohta. Tema hea tuttav Liina Henning pakkus lausa seitset rüperaali, mis väikese kohendamise järel võiks veel kasutust leida. Seega kogus Vitali Gansen neljapäeval Tallinna eri paigust kõik arvutid kokku ja andis need eile üle Türi vallavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhatajale Triin Pärnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles