Võistlussarja etapp peeti Tartus

Järva Teataja
Copy
Detsembri alguses sai avapaugu sarja "TV 10 olümpiastarti" 51. hooaeg.
Detsembri alguses sai avapaugu sarja "TV 10 olümpiastarti" 51. hooaeg. Foto: Marko Mumm/Eesti Kergejõustikuliit

Võistlussarja TV 10 Olümpiastarti 51. hooaja kolmas vabariiklik etapp toimus Tartu Ülikooli spordihoones, kus seitsmel alal võistles üle 300 noore.

Säravaima tulemuse eest hoolitses Konrad Kruuse, kes püstitas nooremate poiste vanuserühmas kuulitõukes uue sarja rekordi tulemusega 15.94. Noori käis autasustamas äsja sise-MMil seitsmevõistluses neljanda koha saavutanud Hans-Christian Hausenberg.

Nooremate poiste kuulitõukes püstitas uue sarja rekordi Audentese Erakooli õpilane Konrad Kruuse, kes tõukas 2-kilogrammise kuuli 15.94 meetri kaugusele. Varasem rekord kuulus Frank Vali (Nõmme Gümnaasium) nimele tulemusega 15.06.

Seekordsel etapil selgusid võitjad seitsmel alal- vanemad tüdrukud võistlesid kaugus- ja kõrgushüppes, vanemad poisid kõrgushüppes ja kuulitõukes, nooremad poisid kuulitõukes ja kaugushüppes ning nooremad tüdrukud teivashüppes.

Järvamaalt osalesid seekordsel etapil nii Türi põhikooli, Paide Hillar Hanssoo põhikooli, Koeru keskkooli kui ka Laupa ja Imavere põhikoolide õpilased.

Türi põhikooli õpilastest oli kõrgemal, vanemate poiste kõrgushüppes kümnendal kohal (tulemuseks 1.51) Steven Marti Lillipuu. Paide kooli õpilastest oli vanemate poiste kuulitõukes 18. kohal (11.12) Hektor Hallimäe. Laupa-Imavere ühendvõistkonnast oli nooremate poiste kuulitõukes Romek Vellemäe 24. kohal (8.36). Koeru keskkoolist oli väljas aga kaks individuaalvõistlejat- nooremate poiste kuulitõukes oli Andre Toomi neljas (10.99) ja vanemate poiste kuulitõukes Aavo Toomi 11. kohal (11.89).

Kolme etapi järel on suurtest koolidest esimene Rakvere reaalgümnaasium. Türi põhikool on 12. ja Paide Hillar Hanssoo põhikool 22. kohal.

Väikest koolidest on esimene Parksepa keskkool. Laupa ja Imavere põhikooli ühendvõistkond on seitsmes.

Võistlussarja järgmine, neljas osavõistlus peetakse 21. mail Kadrioru staadionil. Finaaletapp toimub aga 14. ja 15. juunil Rakvere staadionil.

TV 10 Olümpiastarti on 1971. aastast Eesti Rahvusringhäälingu ja Eesti Kergejõustikuliidu koostöös toimuv sari, millest on sirgunud 26 olümpiamängudele jõudnud kergejõustiklast ja kogemusi saanud paljude teiste alade koondislased. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles