RIA otsib uuele pääsuhaldussüsteemile IT-arendajat

Järva Teataja
Copy
Programmeerimine.
Programmeerimine. Foto: Árpád Czapp/ Unsplash

Riigi infosüsteemi amet (RIA) otsib IT-partnerit, kellega arendada keskne rollipõhine pääsuhaldussüsteemi platvorm. Keskkonnast saab abimees ettevõtetele ning muudab nende asjaajamise lihtsamaks ja vähem kulukaks.

Ettevõtluses on igapäevatöö osaks erinevate volituste, rollide ja pääsuõigustega määramine. Ettevõtjatel või ettevõtte töötajatel on vaja e-teenustes esineda hoopis juriidilise isikuna, mitte eraisikuna. Just ülalmainitud õiguste mugavamaks jagamiseks loob RIA uue keskse pääsuhaldussüsteemi.

Selleks, et leida parim viis, kuidas seda teha, viis RIA mullu läbi olemasolevate pääsuhalduste analüüsi. „Ülevaade aitas meil paremini ära kirjeldada, millistele vajadustele peaks uus keskne lahendus vastama ning milliseid funktsioone täitma. Oli vaja ka vaadata, kuidas keskne platvorm suhestub olemasoleva õigusruumiga ning kas ja milliseid õigusakte on vaja uue keskkonna loomiseks muuta,“ ütles RIA tootejuht Timo Anis.

Nüüd kui pilt on hetkeolukorrast ees, saab alustada arendustöödega. Selleks kuulutas RIA välja analüüsi- ja arendushanke uue keskse pääsuhaldussüsteemi platvormi ehitamiseks.

Siiani on RIA samuti pakkunud pääsuõiguste haldamise süsteemi, kuid see on aastatega muutunud tarkvaraliselt vanaks ja vajab välja vahetamist nii mugavuse kui ka turvalisuse aspektist. „Tahame luua uue, kaasaegse ja mikroteenuste arhitektuuril põhineva lahenduse, mis oleks pilguga tulevikku ning muudaks ettevõtjate elu ja asjaajamist riigiga aja- ning rahasõbralikumaks. Praeguse taakvara uuendamine oleks kallis ning ei tooks riiki inimestele lähemale. Sestap otsustasime uue platvormi kasuks, mis arvestab paremini asutuste, ettevõtete ja nende töötajate vajadustega,“ lisas Anis.

Uus lahendus valmib 2023. aasta lõpuks. Uus pääsusüsteem on osa ettevõtja digivärava ja sündmusteenuste arendamisest.

Lisainfo hanke kohta

Esmaspäeval, 28. märtsil kuulutas RIA välja keskse pääsuhaldussüsteemi loomise raamhanke, mille kogumaksumus on 1,55 miljonit eurot. Hankeleping kehtib 2026. aasta alguseni. Tulevase partneriga hakatakse koostöös ehitama keskse pääsuhaldussüsteemi jaoks vajalikke keskseid komponente.

Hankes osalemiseks tuleb pakkumised esitada hiljemalt 28. aprilliks. Hanke infoga saab tutvuda riigihangete registris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles