Projekt «Kooliside» pakub tütarlastele kindlustunnet

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Eile käis OÜ Elkel esindaja Avo Treksler Laupa põhikoolis, kaasas hügieenisidemed, millest jätkub abivajajatele kooliaasta lõpuni. Annetuse võttis vastu kooli sotsiaalpedagoog Kairi Kärner.
Eile käis OÜ Elkel esindaja Avo Treksler Laupa põhikoolis, kaasas hügieenisidemed, millest jätkub abivajajatele kooliaasta lõpuni. Annetuse võttis vastu kooli sotsiaalpedagoog Kairi Kärner. Foto: Kaarel Aluoja

Märtsi alguses sai Tartu linnast esimene omavalitsus Eestis, kus kõigis üldhariduskoolides on menstruaaltarvikud nende vajajatele vabalt kättesaadavad. Nüüd on astutud esimene samm selle poole, et Tartu kõrval võiksid ka Türi valla koolides tüdrukutele ja neidudele projekti «Kooliside» abil menstruaaltarvikud vabalt kättesaadavad olla.

Tartus pani MTÜ Päevad ja Ööd veetavale projektile «Kooliside» õla alla linnavalitsus, korraldades teenuseosutaja leidmiseks hanke ja eraldades selleks eelarvest raha. Hanke võitis OÜ Elkel pakkumusega 6162 eurot, mille eest hangiti tarvikud, mida koolides jagub nüüd kuni õppe­aasta lõpuni.

Tartu linna rahastusel jõudis koolidesse 65 000 sidet. Senine tagasiside on olnud eranditult hea: koolid on saatnud projekti korraldajatele fotosid sellest, kuidas hügieenisidemed on tualettidesse paigutatud ning tüdrukud on rõõmustanud selle võimaluse üle, neil on turvatunne ja teadmine, et kui vaja, siis on abi olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles