Mälupilte Järva-Jaani vabatahtlike päästjate elust

Urmas Glase
Copy
Järva-Jaani tuntuim priitahtlik pritsumees Tuve Kärner on väga hea jutuvestja, kel on vabatahtlike komando 20. aastapäeval rääkida hulk huvitavaid lugusid.
Järva-Jaani tuntuim priitahtlik pritsumees Tuve Kärner on väga hea jutuvestja, kel on vabatahtlike komando 20. aastapäeval rääkida hulk huvitavaid lugusid. Foto: Dmitri Kotjuh

Täna keskpäeval avab Järva-Jaani vabatahtlik päästekomando kogukonnale uksed ja eksponeerib 20aastase ajaloo jooksul kasutusel olnud päästetehnikat.

Komando raudvara, 57 aastat vabatahtlike päästjate ridadesse kuulunud Tuve Kärner ütles, et noorte meestega ta enam väljakutsetele tõttamisel sammu pidada ei suuda. «Ma pole enam nii kiire, aga eks keegi peab ka värava kinni panema ja tuled kustutama. Selleks sobin veel suurepäraselt,» lausub ta. «Kärnerite vabatahtlike päästjate dünastia sai just viienda põlvkonna: pojapoeg Ülari astus komando liikmeks, nii et noori mehi meil jagub. Ennetustööd käin veel tegemas, seegi tore töö, näen, kuidas inimeste mõtted õiges suunas liikuma hakkavad. Tuleb ainult suund anda.»

Järva-Jaani vabatahtliku päästekomando 20. aastapäeva tähistamise eel meenutas Tuve Kärner meeldejäävamaid seiku ja juhtumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles