Järvamaa toiduannetajad panustasid enim kuivainetesse

Järva Teataja
Copy

Nädalavahetusel toimusid traditsioonilised Toidupanga toidukogumiskampaaniad üle Eesti. Toidukogujad olid väljas ka Järvamaal, täpsemalt Paide Maksimarketis ja Türi Konsumis.

Järvamaa Toidupanga juhataja, Süda-Eesti sotsiaalkeskuse juhatuse liige Tiina Larven andis teada, et kahe päevaga koguti 1490 kg erinevaid toiduaineid. „Traditsiooniliselt oli annetuste seas kõige rohkem kuivaineid – pudruhelbed, makaronid, jahud, mida kogunes 608 kg ning purgitoidud ja konservid, mida kokku oli 397 kg. Lisaks osteti veel õli, suhkrut, hommikusöögihelbeid, maiustusi jm,” loetles ta. „Kampaaniaga kogutud toiduained moodustavad toidupanga toidukoguses küll ca 10%, kuid on oluliseks täienduseks poodidest õhtuti kogutud ehk „päästetud“ toidule.”

„Toidupank tänab kõiki lahkeid annetajaid ja meie suurepäraseid vabatahtlikke! Eriline tänu seekord Lions klubile Paide Bastion, kes Ukraina kriisi algul annetas Järvamaa Toidupangale 150 kg vajalikke toiduaineid ning komplekteeris Maksimarketis toidukogumispäevadel koguni kolm vahetust vabatahtlikke,” kiitis Larven. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles