Paide linna esindus tutvus Soomes maailma ühe parima jäätmekäitluspraktikaga

Järva Teataja
Copy
Foto: Tarmo Lamp

Paide linnavalitsuse meeskond käis 4.-6. aprillil Soomes Tamperes uurimas moodsat ja keskkonnasõbralikku jäätmekäitlust, ringmajanduse uusi tehnoloogiaid ning rohelist linnaplaneerimist.

Kuigi visiit Tamperesse toimus ajahetkel, mil Lõuna-Soomet tabas selle aasta neljas talv, sai kogu maailmas äramärkimist leidnud Tampere regiooni rohepööre põhjalikult üle vaadatud.

Mille poolest on see maailmas esirinnas? Näiteks selle poolest, et 17le omavalitsusele kuuluv ning poolt miljonit elanikku teenindav jäätmeettevõte taaskasutab 99% kogutud jäätmetest – kas materjali või energiana. Kogu piirkonna ringmajandust ja rohepööret koordineerib ja arendab ECO3 - ainulaadne bio- ja ringmajanduse äripiirkond, mis asub Nokia linna ökotööstuspargis.

Tampere linn plaanib aga juba 2024. aastal alustada uue, keskkonnasõbraliku ning ultramoodsa linnaosa väljaehitamist, mille ökoloogiline jalajälg oleks pea olematu.

Meeskonda kuulusid linnavalitsuse arenduse peaspetsialist Karola Jaanof, linnaarhitekt Gerli Reiman ning avalike suhete peaspetsialist Maarit Nõmm.

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles