Lillelaada korraldajad tegutsevad tasa ja targu

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Türi lillelaat tuleb pärast kaheaastast sundpausi jälle ja aiandussõpradel on põhjust mais sammud Türile sättida.
Türi lillelaat tuleb pärast kaheaastast sundpausi jälle ja aiandussõpradel on põhjust mais sammud Türile sättida. Foto: Dmitri Kotjuh

Kahel eelmisel kevadel koroonapandeemiast tingitud piirangute tõttu pidamata jäänud Türi lillelaat läheb sel aastal kolmandale katsele. Nüüd on kindel, et mai eelviimasel nädalavahetusel on aiandussõpradel põhjust Türile tulla – 43. lillelaat ootab.

Kauplejate kirjapanek algas 1. veebruaril ja eelmisest nädalast on laadaplaan ka kokku pandud. Erilisi muudatusi ega uuendusi seal Türi aianduse ja mesinduse seltsi juhatuse esimehe Pille Marrandi ütlust mööda pole. Tavapäraselt on suurim ala lille- ja taimemüüjate päralt, ent ruumi jagub veel käsitööga kauplejatele, toitlustajatele ja tööstuskauba pakkujatele. Kokku on Türile oodata ligi 700 kauplejat. «Kultuuriprogramm on samuti koos ja koostöös Järvamaa kutsehariduskeskusega tuleb ka noortalunike võistlus,» ütles Marrandi.

Kultuuriprogrammis löövad tänavu kaasa valla taidlejad, aga ka Türilt pärit ja laiemalt tuntuks saanud nimed, nagu Mr. Happyman ja Jaan Pehk. Samuti käivad lavalt läbi Karl-Erik Taukar koos bändiga, Ivo Linna ja Antti Kammiste, Nedsaja küla bänd ja teised. Traditsiooniliselt mängib laada avatuks orkester Türi, kes esineb ka viimasel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles