Järvamaa karatekad võistlesid Tallinnas

Järva Teataja
Copy
Järvamaa karatekad käisid Tallinnas võistlemas. Pildil vasakult: Sensei Tarmo Alt, Simmo Matsina, Roonald Rikberg, Lauri Punapart, Hendrik Seera, Rasmus Rooba, Egert Vahtre ja Minna- Mai Kaas.
Järvamaa karatekad käisid Tallinnas võistlemas. Pildil vasakult: Sensei Tarmo Alt, Simmo Matsina, Roonald Rikberg, Lauri Punapart, Hendrik Seera, Rasmus Rooba, Egert Vahtre ja Minna- Mai Kaas. Foto: Erakogu

Laupäeval toimusid Tallina spordihallis Eesti Karate Föderatsiooni korraldatud Eesti meistrivõistlused vabas katas.

Järvamaal tegutsev Karateklubi Täht osales seekord võistlustel seitsme võistlejaga. Kõik siinsed karatekad tegid võistlustel hea esituse näidates head ettevalmistust. Eestvedajate sõnul saadi häid kogemusi järgmisteks kordadeks ja motivatsiooni treeninguteks.

Karateklubi Täht treener Tarmo Alt ütles, et ainukese Paide tüdrukuna esimest korda võistlev Minna-Mai Kaas saavutas tüdrukute U14 klassis neljanda koha. „Esimese võistluse kohta on see hea tulemus ja väga hea stardipositsioon järgmisteks kordadeks,” hindas Alt.

Poiste U14 klassis oli võistlemas kaks Türi treeningrühma poissi. Simmo Matsina tõi koju teise ja Egert Vahtre kolmanda koha. „Simmot lahutas esikohast vaid üks vale löögitehnika,” lisas treener.

U16 võistlejate seas oli neli Karateklubi Täht võistlejat ja koju toodi teine koht. Selle võitles endale välja Rasmus Rooba Paide treeningrühmast. Viies koht sai Hendrik Seerale, kuuenda-seitsmenda koha saavutasid Lauri Punapart ja Roonald Rikberg.

KATA OLEMUS

Kata on karatevõistlustel sportlase poolt üksinda esitatav võitluslik kindel tehnikate ja liikumiste seeria mille soorituse taset hinnatakse väga erinevatest aspektidest. Hinnatakse kata soorituse vastavust ettenähtud skeemile, tehnilist sooritust, tehnilist keerukust, võitluslikkust. Kata ei ole tants või teatrietendus, ta peab arvestama karate traditsiooniliste väärtustega. See peab olema usutav ja reaalne võistlus ning näitama kontsentratsiooni, jõudu ja tehnikate mõju. Katat esitades peab karateka demonstreerima tugevust, jõudu ja kiirust, aga ka ilu, rütmi ja tasakaalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles