Türil võib igaühest saada maratonijooksja

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Türi jooksusõbrad Vadim Gritšenko (vasakult), Vello Lillipuu, Kristjan Ööpik ja Marek Salla ning nende tempos püsiv saarlane Liliana Torn kohtuvad sageli Eesti pikamaajooksudel. Nüüd on hea põhjus ka uudses jooksusarjas mõõtu võtta.
Türi jooksusõbrad Vadim Gritšenko (vasakult), Vello Lillipuu, Kristjan Ööpik ja Marek Salla ning nende tempos püsiv saarlane Liliana Torn kohtuvad sageli Eesti pikamaajooksudel. Nüüd on hea põhjus ka uudses jooksusarjas mõõtu võtta. Foto: Ants Leppoja

Türi jooksusõbrad panid seljad kokku ja otsustasid korraldada kodulinnas harrastajatele mõeldud jooksusarja, millesugust mujal Eestis pole. Türi maratoni, mille kilomeetreid koguvad osalejad kuue osavõistlusega. Nii saab igast osalejast hooaja lõpuks maratoonar.

Türil on juba seltskond jooksusemusid mõne hea aastad linnalähedaste kergliiklusteedel ja metsaradadel kilomeetreid mõõtnud. Mõnel neist on kõrgemad sihid, mis viivad sageli üle-eestilistele suurjooksudele, mõni jookseb kohalikel võistlustel ja mõni lihtsalt oma lõbuks. Neid kõiki seob kirg jooksu vastu ja üksteise innustusel tunnevad nad sellest rõõmu.

Ühiselt mõtteid põrgatades jõudsid jooksusõbrad ideeni korraldada jooksusari ka Türil. Üks eestvedajatest, Vadim Gritšenko, ütles, et lihtsalt niisama järjekordset võidujooksu polnud mõtet korraldada. «Neid on lühematel jooksumaadel Järvamaal niigi. Oma jooksusari on Järva vallas, spordiklubide liit teeb Järvamaa järvejooksude sarja ning eelmisel aastal korraldas ka Paide kolmiksarja jooksmises,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles