Pühapäeval süüdatakse Vabaduse väljakul Ukraina sõjas hukkunud laste mälestuseks küünlad

Järva Teataja
Copy
Mälestusküünal.
Mälestusküünal. Foto: Elmo Riig

24. aprilli õhtul kell 19 süüdatakse Vabaduse väljakul Ukraina sõjas hukkunud sadade laste mälestamiseks küünlad. Kahe kuu möödumist sõja algusest märkivale mälestusõhtule on pealinna keskväljakule küünlaid asetama oodatud igaüks, kelle südames on valu Ukrainas kannatavate laste pärast.

Kaks kuud kestnud Venemaa alustatud verises sõjas on Ukraina peaprokutatuuri andmetel 19. aprilli seisuga hukkunud enam kui 200 last, vigastada on saanud üle 360. „Sajad lapsed on Putini julma sõja küüsi sattunult kaotanud elud. On lugematu arv orvuks jäänud lapsi, rahuliku lapsepõlve kaotanud väikeseid inimesi. Vabaduse väljaku mälestusõhtul läidame küünlad iga lapse eest, kelle elu on Venemaa agressiooni tõttu katkenud,“ sõnas mälestusõhtu üks korraldajatest Anne-May Nagel.

„Tsiviilisikute ning seejuures kaitsetute laste sihtimine või inimkilbina kasutamine on sõjakurjateod. Näitame küünalde süütamisega ka seda, et me näeme 1000 kilomeetri kaugusel toimuvat, me ei unusta ja me ei andesta – seisame kindlalt koos Ukrainaga nende soovis rahulikule elule omal maal,“ märkis küünalde süütamise aktsiooni ellukutsuja Helena Tomikas. „Keskväljakule küünlaid asetama ootame kõiki – võta pühapäeval kaasa oma küünal ning aseta see samuti platsile. Küünlad jäävad süüdatuks vahemikus 19:00-22:00,“ lisas Tomikas.

Mälestusõhtu korraldajaks on MTÜ EstYou, pühapäeval läidetavate küünaldega toetas organiseerijaid AS Hansa Candle Viljandi kollektiiv. Mälestusõhtu Facebooki üritus asub siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles