Kesklinna lillepood pidas raskuste kiuste avaaasta vastu

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

H&H Lilled omanik Reelika Klettenberg-Kivi tähistas sel nädalal aasta möödumist sellest, kui ta Paide keskväljaku ääres lillepoe uksed avas. Ehkki esmalt tuli lilli müüa ukse vahelt ja inimestega turvalist vahemaad hoides ning kurnav koroonaaeg nööris lilleäril hinge viimased pool aastat, on ta suutnud vastu pidada. «Tulevik saab ehk helgem,» sõnas ta.

Klettenberg-Kivi selgitusel öeldi talle kohe, et algus on raske ja esimesel aastal tuleb end palju näidata. «Mujalt tulnuna hoiatati mind, et Paide inimesed on kitsid, kinnised ja kadedad. Õnneks veendusin, et nii see siiski ei ole,» lausus ta. «Paidelased on olnud vägagi sõbralikud, toetavad ja toredad ning mulle on tekkinud püsikliente, kes mind usaldavad ja mu kätetööd hindavad.»

Reelika Klettenberg-Kivi meenutas aastatagust aega, kui pood polnud veel avatudki, aga teave selle kohta juba levis. «Istusin juuksuritoolis, kui telefon helises ja küsiti, kas kimpu saab tellida. Mõtlesin kiiresti, mis mul varutud oli, ja ütlesin, et ikka saab. Sellest esimesest ostjast on saanud püsiklient ning ta on minu poodi toonud oma sõpru-tuttavaid ja oma pereliikmeid,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles