Türi vallavolikogu esimeheks on tõusmas endine juht

Tiit Reinberg
Copy
2017. aastal 27. oktoobril valis Türi vallavolikogu oma esimeheks Andrus Eensoo. Seda tööd tegi ta neli aastat. Suure tõenäosusega istub Eensoo õige pea uuesti volikogu laua otsa istungeid juhatama.
2017. aastal 27. oktoobril valis Türi vallavolikogu oma esimeheks Andrus Eensoo. Seda tööd tegi ta neli aastat. Suure tõenäosusega istub Eensoo õige pea uuesti volikogu laua otsa istungeid juhatama. Foto: Dmitri Kotjuh

Märtsi viimasel päeval tegi 12 Türi vallavolinikku vallavolikogu reformierakondlasest esimehele Maarja Brausele umbusaldusavalduse. Hääletus tuleb järgmisel neljapäeval ja selle kaalukeeleks jääb Brause erakonnakaaslane Andrus Eensoo.

Tegelikult ongi nüüd Eensoo otsustada, kas Brause jätkab oma tööd või hääletatakse ta maha. 23 vallavolinikust 12 andis umbusaldusavaldusele oma allkirja, nende hulgas ka Eensoo. Kui Eensoo või keegi teine 12st peaks hääletusest kõrvale hoidma või on järgmiseks neljapäevaks meelt muutnud, siis kukub umbusaldamine läbi ja Brause jätkab volikogu juhtimist. Kui hääled peavad, siis tõuseb suure tõenäosusega volikogu juhtima just Andrus Eensoo.

Maarja Brause ütles, et tema jätkamist volikogu esimehe kohal toetavad nii erakonna peasekretär Erkki Keldo kui ka Reformierakonna Järvamaa piirkonna esimees Rait Pihelgas. Ta loodab, et erakonnakaaslane Andrus Eensoo mõtleb neljapäevaks ümber ja tema umbusaldamist ei toeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles