Koeru kirik vajab lahkete annetajate abi

Tiit Reinberg
Copy
Annetuste toel on Koeru Maarja-Magdaleena kirikus lootust võtta ette laemaalingu avamine ja konserveerimine, et taastada kiriku kunagine värvikirev interjöör.
Annetuste toel on Koeru Maarja-Magdaleena kirikus lootust võtta ette laemaalingu avamine ja konserveerimine, et taastada kiriku kunagine värvikirev interjöör. Foto: Urmas Glase

Kirikufond alustas annetuste kogumist kohalike kirikute heaks, et teha hoonetes hädapäraseid uuendus- ja konserveerimistöid. Üle Eesti on välja valitud 15 kirikut, mille korrastust esmajoones toetatakse. Järva maakonnast vajab abi Koeru Maarja-Magdaleena kirik.

EELK peapiiskop Urmas Viilma­ on öelnud, et Eesti kirikud on ühed vanimad arhitektuuripärlid, mida tuleb hoida ja väärtustada. «Kodukandi pühakodadesse on kätketud meie rahva ja perekondade ajalugu. Ristimine, leeritamine, abiellumine ja lõpuks siit ilmast lahkumine – kirikuseinad on pakkunud meie esivanematele tuge aastasadu. Nüüd on paljud kirikud jõudnud sellisesse seisu, et nende füüsilised seinad vajavad nüüd meie tuge,» lausus ta.

EELK toetusfondi nõukogu esimees Indrek Laul sõnas, et igaühel meist on juured, mis viivad meid kuhugi Eestimaa kanti. «Sealt on pärit meie esivanemad, sealt on pärit meie lemmikpuud ja metsatukad, sealt on pärit majad ja tänavavaated, mis ütlevad, et oled nüüd jõudnud oma kodukanti,» mõtiskles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles