Suurperede konkursilt leiab ka seitsmelapselise Järvamaa pere

Järva Teataja
Copy
Tänavune aasta suurpere kuulutatakse välja perepäeval, 21. mail. Foto on tehtud 2019. aasta üritusel. 

 
Tänavune aasta suurpere kuulutatakse välja perepäeval, 21. mail. Foto on tehtud 2019. aasta üritusel.   Foto: Sander Ilvest

Eesti Lasterikaste Perede Liidu poolt välja antavale Aasta Suurpere tiitlile on esitatud juba 35 vahvat perekonda üle Eesti. Rohkem kui 4 lapsega pere saab registreerida Aasta Suurpere tiitli ja Bigbanki poolt välja pandud 10 000 euro suuruse stipendiumi kandidaadiks veel 3. maini. 

Eesti Lasterikaste Perede Liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on „Aasta Suurpere” aunimetus, mis omistatakse ühtsuse ning lasterikkuse au sees hoidmise eest suurperele, kus kasvab vähemalt neli last. Aunimetuse väljaandmise eesmärgiks on väärtustada ning tunnustada Eestimaa terveid ja tugevaid suurperekondi ning tuua neid ühiskonnale eeskujuks. „Lasterikkad pered on iga riigi ja rahvuse oluliseim vundament. Nende tublide emade ja isade panust ühiskonda on eriti keerulistel aegadel oluline märgata ja esile tuua,“ sõnas Õunap.

Õunapi sõnul oli 20. aprilli seisuga konkursile osalema registreeritud 35 perekonda, Konkursil osaleb suurperesid pea kõikjalt Eestist – hetkel on rohkem osalejaid registreeritud Pärnumaalt (11) ja Lääne-Virumaalt (7).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles