Aasta esimese kolme kuuga juhtus mitu raudteeõnnetust

Järva Teataja
Copy
Raudteeõnnetus.
Raudteeõnnetus. Foto: Mihkel Maripuu

2022. aasta esimesel kvartalil toimus kokku 7 raudteeõnnetust, millest 5 olid mootorsõiduki ja rongi kokkupõrked raudteeülesõidukohtadel, teatab Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet (TTJA). Üks õnnetus juhtus ka Järvamaal. 

Peamisteks põhjusteks on olnud sõidukijuhtide tähelepanematus raudteeülesõidukohale lähenemisel ning ebaõige sõidukiiruse valimine, mis ei ole võimaldanud veenduda raudtee ületamise ohutuses. Kõik kokkupõrked toimusid III kategooria raudteeülesõidukohtadel, mis kujutavad endast väiksema mootorsõidukite ja rongide liiklusintensiivsusega ülesõidukohti ja on reguleeritud ainult liiklusmärkidega ning teatud oludes täiendavalt fooridega.

RONGIÕNNETUS JÄRVAMAAL

22. jaanuari hommikul enne poolt kümmet takerdus Tallinn-Viljandi liinil liikunud Elroni rong Ollepa reguleerimata raudteeülesõidukohta puhastanud traktori otsa.

Inimesed õnnetuses kannatada ei saanud.

Kokku põrganud sõiduvahendite vigastused polnud tõsised ja politsei andis liiklusõnnetuses osalenud rongile loa edasiliikumiseks kell 10.11 ehk umbes kolveerand tundi peale õnnetust.

Teiste rongide liikumist Ollepa juhtum ei mõjutanud ja Elroni teatel liiguvad rongid graafikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles