Koroonatestimine muutub koolides edaspidi vajaduspõhiseks

Copy
Koroonatestimine koolis.
Koroonatestimine koolis. Foto: Sander Ilvest

Üldharidus- ja kutsekoolide kooliperede kiirtestimise käigus tuvastati eelmisel nädalal 305 positiivset kiirtesti, kaks nädalat varem oli neid 531.

Haridus- ja teadusministeeriumi kriisijuhi Rain Sanniku sõnul on ministeerium soovitanud üldhariduskoolidel veel koolivaheajajärgsel nädalal testida üks kord nädalas ning edaspidi kuni õppeaasta õppetegevuse lõpuni vaid vajaduspõhiselt. "Näiteks kui koolis tekib nakkuskolle, on palju lähikontaktseid või muul juhul, kui viiruse levik seda tingib. Kutseõppeasutused saavad testimise planeerida vastavalt oma õppekorralduslikele vajadustele ning samuti viiruse levikust sõltuvalt," selgitas Sannik.

Üldhariduskoolides sai positiivse testitulemuse 18.-22. aprillil 217 õpilast ja 71 töötajat, kutsekoolides 11 õpilast ja 6 töötajat. Üldhariduskoolides oli test positiivne 0,3 protsenti testitud õpilastest ja 0,5 protsenti töötajatest, eelmise küsitluse ajal vastavalt 0,4 protsenti ja 0,8 protsenti. Kutsekoolides oli õppurite seas positiivsete kiirtestide osakaal 0,2 protsenti ja töötajate seas 0,8 protsenti, varasemalt 0,1 protsenti ja 1 protsent. Tulemused näitavad, et COVID-19 positiivsete osakaal on jätkuvalt langemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles