Tallinn–Narva Music Weeki linnaprogramm – pealinna kunstigaleriidest ühise puudeistutamiseni piirilinnas

Järva Teataja
Copy
Helen Sildna kuulutab Erinevate Tubade Klubis välja tänavuse Tallinn Music Weeki.
Helen Sildna kuulutab Erinevate Tubade Klubis välja tänavuse Tallinn Music Weeki. Foto: Aron Urb

Järgmisel nädalal, 4.–8. mail toimuv rahvusvaheline muusika- ja linnafestival Tallinn Music Week (TMW) leiab tänavu erandkorras aset lisaks pealinnale ka Narvas. TMW linnafestival tutvustab linnaruumi läbi kunsti, avalike vestluste ja tasuta programmide linnarahvale. 

UNESCO muusikalinn Tallinn saadab tervituse Euroopa Liidu idapiirile, kus avatakse piiri mõisteid käsitlevad kunstiinstallatsioonid ja graffiti ning lõpetatakse sündmus ühise puudeistutamisega EV100 pargis.

Laupäeva, 7. mai festivalipäeva Narvas avab Vaba Lava Narva keskuses tervituskõnega Eesti Vabariigi President Alar Karis.

“Tänavuse festivali teema on ühtsus,” ütleb TMW asutaja ja juht Helen Sildna. “Kultuur toob meid kokku nii Tallinnas kui ka piirilinnas Narvas. Narva on linn, mis avab end kiht-kihilt. Läbi muusika, kunsti, vestluste ja külalislahkete narvakate saame koos kogeda midagi erilist. Kultuur teeb meid sisemiselt tugevaks, ühised kogemused liidavad.Tallinnas tähistame koos, et pealinn on käesolevast aastast UNESCO muusikalinn.”

„Pühapäeval tähistame emadepäeva, istutame koos taimi. Uute traditsioonide loomine, teistsuguste lahenduste otsimine – just see on põhjus, miks TMW meie linna tuleb,“ kommenteerib Narva arvamuspäeva BAZAR asutaja ja Station Narva tiimi liige Valeria Lavrova,

TMW linnaprogrammi avavad kolmapäeval, 4. mail Tallinnas tasuta avalikud arutelud kultuuri väest ja võimalustest pealinnas ja mujal, andes sõna ka Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 noortele, ning lastelt-lastele minifestival VIVISTOP Telliskivis. Neljapäeval, 5. mail avab tasuta kontsertide linnalava kava Telliskivi Loomelinnaku väljakul Ukraina popstaar Ivan Dorn, misjärel saavad huvilised osa Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud kunstituurist linna parimates galeriides.

Reedest, 6. maist pühapäeva, 8. maini kutsub TMW avastama Narva linnaruumi kihistusi – läbi päevaste kontsertide jõepromenaadil ja öiste valgusinstallatsioonide Kreenholmist Gerassimovi pargini ning tuuridel Baltijetsi tehasest sakraalse Narvani. Festivalil avatavad heli-ja valgusinstallatsioonid “Piiril” ja “Piirivalgus” tõstatavad küsimusi identiteedist, rahvustest ja inimestevahelisest ruumist, käsitledes piiri kui ala, mille ühendavaks rütmiks on koos tegemine ja koos olemine. Tasuta linnalava-kontsertidega esinevad ligi 20 armastatud Eesti muusikut Marten Kuninga ja Robert Linna duost kuni Curly Stringsi ja Kohtla-Järve koolibändini DB4.

Laupäeva, 7. mai festivalipäeva Narvas avab kell 12 Vaba Lava Narva keskuses tervituskõnega president Alar Karis.

Laupäeval ööl vastu pühapäeva, pärast Station Narva pealava programmi Kreenholmis toob spetsiaalne öörong festivalikülalisi Tallinna.

Pühapäeval, 8. mail tähistatakse pikalaua-lõunaga Narvas koos emadepäeva ja lõpetatakse tänavune TMW ühise puude istutamisega EV100 pargis ja kogukonnaaias.

Kahe linna ühendfestivali eel toimuvad TMW üritused kogukonnavestlustest kontsertideni ka mujal Ida-Virumaal. Neist esimene leidis aset aprillil keskel Kohtla-Järvel ning ees seisavad Jõhvi ja Sillamäe üritused. 28. aprillil oodatakse kultuurisõpru Jõhvi SHIRA eksklusiivsele kontserdile Viru vangla katusel ning 3. mail toimub Sillamäe kutsehariduskeskuses tegutsevas kood/Jõhvi tehnoloogiakoolis avalik vestlus “Kuidas muuta kohalikku kogukonda aktiivsemaks?” ja Linda Kanteri Trio kontsert.

Neljapäevast laupäevani toimub Tallinnas ja Narvas muusikaprogramm, millest astub üles ligi 200 esinejat kogu maailmast ning reedel ja laupäeval muusikatööstuse konverents, mis toob ka Narvasse mitusada rahvusvahelise muusikavaldkonna esindajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles