Türi õppurite tarkus torkab aineolümpiaadidel eriliselt silma

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Türi ühisgümnaasiumi tublimad olümpiaadides osalejad Kai-Melli Kapten (vasakult), Mia-Maria Männi ja Lisette Haug ei veeda koolipäevi üksnes, ninad raamatutes, vaid nad löövad kaasa ka kooli lahedates ettevõtmistes.
Türi ühisgümnaasiumi tublimad olümpiaadides osalejad Kai-Melli Kapten (vasakult), Mia-Maria Männi ja Lisette Haug ei veeda koolipäevi üksnes, ninad raamatutes, vaid nad löövad kaasa ka kooli lahedates ettevõtmistes. Foto: Dmitri Kotjuh

Auhinnakoht maakonna olümpiaadil või tubli tulemus üleeestilisel mõõduvõtul on õpilasele nagu olümpiavõit. See on mõõdupuu, mis näitab, et tema teadmised selles aines on teistest peajagu üle. Sellise meeliülendava tunde nimel on nii mõnigi valmis loobuma vabadest hetkedest sõprade seltsis ning pühendama tunde raamatute ja teadusartiklite lugemisele.

Niisuguste edumeelsete õpilaste osa on viimastel aastatel silmapaistavalt suur olnud just Türi ühisgümnaasiumis, kus juhtkond ja õpetajad toetavad õpilaste osalust olümpiaadidel igal võimalikul moel.

Direktor Katrin Puusepp ütles, et kui keegi sellega ei tegeleks ja õpilasi ei innustaks, siis ei tuleks ka tulemusi. «Olümpiaadidest osavõtt on saanud koolis auasjaks, mille järgi joonduvad ka uued õpilased. Uhke on ju õppida koolis, mille õpilased paistavad oma teadmistega silma üle Eesti. Nii tekib ka tulijatel soov ennast proovile panna ning kooli heale mainele hoogu juurde anda,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles